Şehirlerimizin ve belediyelerimizin en önemli ama en az denetim gösterilen bölümlerinden biri Veterinerlik İşleri Müdürlüğü. Çoğu zaman skandallarla adını basında gördüğümüz belediye barınakları veya rehabilitasyon evlerinin içler acısı durumları nedeniyle artık her belediyenin aynı umursamazlık ve aymazlıkla çalıştığı algısı oluştu maalesef. Konya Büyükşehir Belediyesi ise bu algıyı kıracak, geçici rehabilitasyon merkezindeki canlara yuva bulacak güzel bir projeyle Türkiye’ye örnek oluyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nde yer alan Geçici Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavileri tamamlanan ve sağlıklarına kavuşan patiler için yeni bir proje başlatıldı.
İl sınırı içerisindeki mahallelerde hayvan sahiplenmek isteyen gönüllülere emanet edilen köpekler aşıları, kısırlaştırılmaları, küpeleri ve çipleri yapıldıktan sonra teslim ediliyorlar.
E-pati denilen çip ile aşı döngüleri, beslenme alışkanlıkları ve durumları kontrol altında tutulan köpeklerin bakımını üstlenenlere de ayrıca mama takviyesi gibi giderler için küçük bir bütçe de ayrılıyor.
Gönüllülerin desteklendiği proje kapsamında 2017 yılında 5 bin hayvanın sahiplendirilmesi hedeflenirken yılın ilk yarısında 2 bin 134 köpeğe yuva sağlandı.
Amaç hayvanların sıcak ve sevgi dolu yuvalarda yaşamalarını sağlamak, daha fazla hayvanın tedavi edilebilmesi için merkezde yer açmak, insan-hayvan arasındaki dostluğu teşvik etmek, hayvan sevgisini ve duyarlılığı arttırmak…
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kabul edilen proje, İl Hayvan Hakları Kurulu ve diğer hayvansever sivil toplum kuruluşları tarafından da destekleniyor.
Kaynak: 1