Yapay zekâ son dönemin en çok konuşulan kavramlarından biri. Yapay zekâ araştırmalarındaki gelişmeler ve yapay zekâ teknolojisindeki inanılmaz gelişim her geçen gün yapay zekânın daha fazla alanda efektif bir şekilde kullanılmasına olanak sağlıyor. Yapay zekâ teknolojisi geliştikçe, hakkındaki tartışmalar da farklı boyutlar kazanıyor. Öte yandan bu sıra dışı teknoloji, zaman zaman son derece ilginç haberlerle de gündeme geliyor. Hintli milyarder Gautam Adani, Amerika Birleşik Devletleri merkezli yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI tarafından geliştirilen “ChatGPT” isimli yapay zekâ sohbet botuna “bağımlı olduğunu” açıkladı! Detaylara birlikte bakalım…
Gautam Adani, Bloomberg Milyarder Endeksi’ne göre 119 milyar dolarlık net servetiyle dünyanın en zengin 4. insanı
Adani, Hindistan’ın önde gelen enerji ve lojistik firması Adani Group’un kurucusu. Dünyanın en zengin 4. kişisi olan Adani, aynı zamanda Asya’nın en zengin insanı olarak gösteriliyor. Milyarder, zaman zaman yapay zekâya dair dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme geliyor. Ancak Adani’nin yapay zekâya dair son açıklaması, diğer tüm açıklamalarından daha ilginç.
Hintli milyarder, OpenAI’ın geliştirdiği sohbet botu ChatGPT’ye bağımlı olduğunu açıkladı!
Açıklamasında “ChatGPT’nin son sürümünü kullanmaya başladığımdan beri biraz bağımlısı olduğumu itiraf etmeliyim.” ifadelerini kullandı. Öte yandan ünlü milyarder, “ChatGPT, şaşırtıcı yetenekleri ve komik başarısızlıkları göz önüne alındığında yapay zekânın demokratikleşmesinde dönüşümsel bir an.” ifadeleriyle ChatGPT’nin önemine dikkat çekti.
İlk kez geçtiğimiz yılın sonunda kullanıma açılan ChatGPT, yayıncılıktan reklamcılığa, yazılımdan flört uygulamalarına kadar pek çok farklı alanda kullanılıyor
Bununla birlikte ChatGPT, OpenAI’ın 2020’den bu yana üzerinde çalıştığı GPT-3 ismi verilen dil modelini kullanıyor. GPT-3, verileri işlemesini sağlayan 175 milyar farklı parametreye sahip! Yani ChatGPT, şimdiye dek piyasaya sürülen en büyük dil modeli. Adani’ye göre ChatGPT’nin bu geniş veri işleme ve kullanım alanı, yapay zekânın kullanıldığı sektörlerin her birine olumlu anlamda katkı sağlıyor. Ancak milyarder, yapay zekânın bazı durumlarda “tehlikeli bir hal alabileceğini” de belirtiyor.
Adani bu hususta ChatGPT ile çip endüstrisini kıyaslıyor. Çip teknolojisinin akıllı telefonların, dizüstü bilgisayarların, mutfak aletlerinin ve diğer tüketici ürünlerinin temeli olduğunu ancak aynı zamanda modern savaşta kullanılan hassas ve güdümlü silahların yolunu açtığını hatırlatıyor. Adani’ye göre yapay zekâ da benzer bir potansiyele ve tehlikelere sahip.
Kaynak: 1