Alıştık binlerce metrekarelik açık alanlarda ya da kibrit kutusu kadar yerlerde tıkış tıkış konser izlemeye. Sırf bu durum yüzünden yıllardır konsere gitmeyen insanlar var. Bazılarından hiç haberimiz olmasa da; listemizdeki gibi alternatif konserler bazen bizleri kurtarır oldu.
Onları seviyoruz, buyrunuz:
Sahne denizin ortasında olacak da, biz müziğe kulaç atmayacak mıyız?
Kumsalda dans edenini görmüştük de, denizde dans edenini daha önce hiç görmemiştik. Birlikte Hayata sponsorluğunda Çeşme Aya Yorgi’de gerçekleşen etkinlikte, Model grubu; denize kurulan sahne ile bronzlaşmış bünyeleri coşturmuştu.
Akşam oturma odasında konser var, ortalığı toplamam lazım tatlım
Sofar Sounds İstanbul, konserlerini binlerce metrekarelik açık alanlarda değil; herhangi bir evin ‘oturma odasında’ gerçekleştiriyor. 2013 Aralık’ta İstanbul’daki ilk konserlerini düzenlediler. Global bir oluşum olan ‘Sofar Sounds’ şu anda 80’den fazla şehrin oturma odalarını şenlendirmekte.
1385 yılından beri Gevende’yi bekleyen medrese: Zinciriye
Değeri pek bilinmeyen müzik grupları listesinde başı çekenlerden olan Gevende, insanın içini mutlulukla ürperten şarkısı ‘igloo’yu Mardin Zinciriye Medresesi’nde söylemişti. Medresenin inanılmaz akustiği ve Gevende bir arada. Afiyet olsun.
Osmanbey metrosundan sonraki durak: Boğaziçi Üniversitesi Caz Korosu
Alıştık metroda ruhsuz, suratı asık, hayattan bezmiş tipler görmeye. Yerin altında, basık, karanlık, rutubetli olduğundan mıdır nedir, insan metroya girince ruh hali değişiyor. Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü – Caz Korosu’da bu durumu fark etmiş olacak ki, metroyu şenlendirmiş, yüzleri güldürmüş, küsleri barıştırmış, asık suratlı teyzenin ağzını kulaklarına götürmüş. Keşke bizde denk gelseydik. Tüh.
İstiklal Caddesi’nde yürürken konser qeyfi
Beyoğlu Belediyesi tarafından arada sırada yapılan etkinlik. Denk gelirseniz, İstiklal Caddesi’nin kalabalığına karşı ilaç oluyor. Ama şarkının en güzel yerinde hızlıca basıp gitmiyorlar mı, işte o zaman insanın o tramvayın arkasına takılası geliyor.
Ankara Garı’nda tren düdüğü değil, trompet sesleri
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Orkestrası ve Gönüllüler Korosu’ndan oluşan ekip, 30 Ağustos’ta Anıtkabir’de yapacakları etkinliğe dikkat çekmek için, İzmir Marşı’nı Ankara Garı’nda çalmıştı.
Taksim Meydanı, bir piyano, bir adam ve binler
Piyanist Davide Martello abimiz, Gezi Parkı Eylemleri sırasında Taksim Meydanı’nın ortasına piyanosunu koyup bize şahane konserler vermişti. Bunlardan birini listeye koymasak olur muydu?
Bu evde sadece gerçek müzisyenlerin sözü geçecek
Güzide programımız Pürtelaş 3+1‘i bu listeye koymazsak olmazdı. Buyrunuz sizi misafir edelim.
Gitarım ve sultan kavuğum nerede canım?
10 Numara Kostüm Atölyesi’nde düzenlenen konserde, Halimden Konan Anlar adlı, Gevende misali değeri pek bilinmeyen grubumuz döktürmüştü. E tabi konser, kostüm atölyesinde oluyorsa Darth Vader maskesi de takılır, sultan kavuğu da.
Çatıdaki kedi değil, piyano
Can-ı gönülden sevdiğimiz nacizane piyanistimiz Fazıl Say, ‘Türk Geceleri’ etkinliği için Hamburg’taki 98 metrelik Emporio Kulesi’nin çatısında konser vermişti. İnsanın kuş olası geliyor.
Nolur nolur nolur, Kınalıada’ya gidelim!
Boğaziçi Caz Korosu yine iş başında. Bu sefer metroda değil, Kınalıada’dalar ve yanlarında da Yasemin Mori var. Long Way From Home’dan tanıdığımız ekip bu kez de Evden Uzakta‘yla karşımızda.