Üzerinde çalıştığınız hikayeyi bitirmek için motivasyona ihtiyacınız varsa doğru yerdesiniz! İlham perilerinin gelmesini beklemek çoğu zaman tahmin ettiğimizden daha uzun sürer. Sizler için gelmiş geçmiş en üretken yazarları araştırdık ve derledik. Kariyerlerine yüzlerce, hatta binlerce eser sığdıran bu yazarları öğrenince çok şaşıracaksınız! Üstelik bir bu kadar da yayımlanmayan eserleri var! ? İşte ilham perileri tarafından sık sık ziyaret edilen ve ardında yüzlerce eser bırakan o yazarlar…
Corín Tellado, yayımlanmış 4 bin eser
1927 yılında İspanya’da doğan başarılı yazar, romantik romanlarıyla tanınıyor. İspanyolca konuşulan ülkelerde rekor satışlara imza atan Tellado, 11 Nisan 2009’da hayatını kaybetti. En çok eser yayımlayan yazar unvanını elinde bulunduran Tellado’nun kitapları bugüne dek 400 milyondan fazla satılmış. Kendisi Miguel de Cervantes’ten sonra en çok okunan İspanyol yazar olarak anılıyor.
L. Ron Hubbard, yayımlanmış 1084 eser
1911 yılında dünyaya gelen L. Ron Hubbard, 1986 yılında inme nedeniyle hayatını kaybetti. Kendisi başarılı bir yazar ve iş adamıydı. Daha sonra Scientology isimli bir dine dönüşen akımın da mucidiydi. Kendisi dünyada en çok yabancı dilde eseri bulunan yazar olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na geçmiştir. Toplamda 223 milyonun üzerinde kitabı satılmıştır. Uyuşturucu rehabilitasyonu, eğitim teknolojileri ve suçluların ıslahı gibi konularda pek çok eser kaleme almıştır.
Ryoki Inoue, yayımlanmış 1075 eser
Kökenleri Portekiz’e ve Japonya’ya uzanan Brezilyalı yazar Ryoki Inoue, bugüne dek 1075 eser yayımlamıştır. Guinness Rekorlar Kitabı’nda da en üretken yazar olarak anılmaktadır, zira kariyerine 1986 yılında başlamasına rağmen kısa süre içerisinde binin üzerinde eser yayımlamıştır.
Enid Mary Blyton, yayımlanmış 800 eser
1987 yılında Londra’da doğan Enid Blyton, konu çocuk edebiyatı olduğunda en popüler isimlerden biridir. Zira kendisi Afacan Beşler, Gizem Avcıları ve Gizli Yediler başta olmak üzere pek çok çocuk kitabı yazmıştır. 1968 yılında hayatını kaybeden yazar, ömrüne yaklaşık 800 eser sığdırmıştır. Bunlardan 200’ü günümüzde de basılmaya devam etmektedir. Ek olarak Blyton, İngiltere’de William Shakespeare ve Agatha Christie’den sonra eserleri en çok yabancı dile çevrilen yazardır.
Barbara Cartland, yayımlanmış 723 eser
1901 yılında Birmingham’da doğan İngiliz yazar, 2000 yılında hayatını kaybetmiştir. 99 yıllık ömrüne 700’den fazla eser sığdırmıştır. Soylu bir aileden gelen Cartland, romantizm akımını benimsemiştir. Eserlerinde aşk ve cinsellik temaları ön plana çıkmaktadır. Kendisinin en çok satanlar listesine girmiş pek çok romanı bulunmaktadır ancak hiçbir romanı beyazperdeye uyarlanmamıştır.
Isaac Asimov, yayımlanmış 500 eser
1920 yılında Sovyetler Birliği’nde doğan Isaac Asimov, Boston Üniversitesi’nde biyokimya profesörlüğü yapmıştır. Amerikalı olarak anılan Asimov, hem bir yazar hem de bir biyokimyagerdir. Bilimkurgu eserleriyle ve popüler bilim yazarlığıyla tanınmıştır. Hayatı boyunca 500’den fazla eser, 90 binden fazla kartpostal yazmıştır. Asimov, yaşadığı dönemin en büyük bilimkurgu yazarlarından biri olarak kabul edilmektedir. Bir ameliyat sırasında verilen enfekte kan nedeniyle AIDS’e yakalanmış, 1992 yılında hayatını kaybetmiştir.
R.L. Stine, yayımlanmış 450 eser
Çocuk edebiyatının Stephen King’i olarak anılan R. L Stine, 1943 yılında Amerika’da doğmuştur. 2008 yılı itibariyle Stine’in kitapları dünya çapında 400 milyon kopya satmıştır. En önemli eserleri arasında Fear Street, Goosebumps, Rotten School ve Mostly Ghostly yer almaktadır. Yazarlık dışında televizyon dünyasında da yer almış, senaryo yazarlığı ve prodüksüyonla ilgilenmiştir.
İlginizi çekebilir:
Kitap Dünyasının İçinden Hepsi Birbirinden İlginç 8 Önemli Rekor
Kaynak: 1