Mutfakta vakit geçirmeyi sevenleri adeta eli-kolu olan mutfak robotları, son zamanlarda oldukça popüler ? Ekmekten yoğurda, smoothielerden kek ve pastalara; tüm bu tarifleri mutfak robotuyla pratik bir şekilde yapmanız mümkün. Peki birçok model ve marka arasından en iyi mutfak robotunu nasıl seçeceksiniz, mutfak robotu ne işe yarar ve mutfak robotuyla neler yapılır? Tüm bu soruların cevabını sizler için derledik. İşte mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerin imdadına koşacak en iyi mutfak robotları…
Mutfak robotuyla neler yapılır, mutfak robotu ne işe yarar?
Mutfak robotları; çırpma, yoğurma, parçalama, rendeleme ve dilimleme gibi birçok özelliğe sahiptir. Aynı zamanda bazı modeller, yoğurt ya da ekmek yapabilir, hatta katı meyve ve portakal sıkacağı olarak kullanılabilir. Kısacası bu robotlarla mutfak işlerinde yorulmadan birçok farklı tarif denemeniz mümkün.
Hangi mutfak robotunu almalıyım?
Mutfak robotu tercih ederken kullanım amacınızı göz önünde bulundurmakta fayda var. Örneğin önceliğiniz hamur işlerini rahat bir şekilde yapmaksa “mutfak şefi” adı verilen son model mutfak robotlarını tercih edebilirsiniz. Eğer önceliğiniz smoothie vs. yapmaksa kaliteli doğrayıcı ve parçalayıcılara sahip robotlar seçmenizde fayda var. Günlük kullanım içinse blender seti adını verdiğimiz setlerden satın alabilirsiniz. Tüm bunların dışında tercih edeceğiniz mutfak robotunun kaliteli malzemelerden üretilmiş olması ve bulaşık makinesinde yıkanabilmesi de oldukça önemli.
Mutfak robotu alırken nelere dikkat etmeliyim?
Öncelikle neden bir mutfak robotu almayı düşünüyorum sorusu gayet iyi bir başlangıç olacaktır. Mutfaktaki kişinin ne yaptığı tıpkı farklı karakterlere sahip insanların tercihlerinin değişkenliği gibi yine mutfak içerisinde de farklı tercihlere neden olabilir. Örneğin spor tutkunu bir bireysinizdir ve sizin için smoothie mutfakta en fazla zaman ayırdığınız çeşitlerden birisidir ya da güzel anadolumuzun güzide, geleneksel bir mutfak anlayışına sahip bir anne ya da babasınızdır yöresel yemeklerle fazla vakit harcıyorsunuzdur. Bu iki farklı mutfak anlayışının ne yazık ki aynı mutfak robotunda buluşması pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle genel mutfak alışkanlıklarınızın gerektirdiği nitelikte tercihler yapmak kaçınılmaz bir gerçek olarak önümüze çıkıyor. Dolayısıyla mutfakta ne kadar zaman geçirdiğinizden tutun, yaptığınız yemeklere, tatlılara kadar ihtiyacınız olan robotu seçerken ilk dikkat etmeniz gereken şey sizin genel mutfak alışkanlığınızın ne olduğu sorusu olacaktır. Bunun cevabından sonra yapılacak şey oldukça basit.
Kendi içimizde cevapları aldığımıza göre gelin hep birlikte bizi yansıtan robotu aramaya koyulalım;
1. Uygun fiyatlı bir blender setiyle başlayalım: Arzum Soprano Max Multi Blender Seti
1000 watt motor gücüne sahip olan Arzum Soprano, son zamanlarda tercih edebileceğiniz en uygun fiyatlı blender setlerinden biri. Doğrama, rendeleme, dilimleme ve çırpma işlemlerini başarıyla yapan bu mutfak robotu, turbo ve normal olmak üzere iki farklı hız ayarına sahip. Cihazın 800 ml ölçü kabu ve 1500 ml parçalama kabı kapasitesi bulunuyor. Ek olarak birçok parçası bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Ürüne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
2. Arzum AR1044 Prostar 1000
1000 watt motor gücüne sahip olan Arzum AR1044, çeşitli fonksiyonlarla donatılmış. Dilimleme, rendeleme, çırpma, karıştırma ve yoğurma gibi işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştiren bu mutfak robotu, aynı zamanda katı meyve ve narenciye sıkabiliyor. 1.75 litre sürahi kapasitesine sahip olan cihaz, 25 farklı hız ayarına sahip. Ek olarak cihazın krema aparatı ya da hamur karıştırıcı spatula gibi farklı başlıklarla donatıldığını da söyleyelim. Ürüne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
3. Arçelik K-1190 Robolio Mutfak Robotu
Listemizin en dikkat çeken mutfak robotlarından biri olan Arçelik Robolio, birçok farklı özellikle donatılmış. 700 watt gücüne sahip cihaz, karıştırma, yoğurma, çırpma, doğrama, rendeleme ve dilimleme gibi birçok farklı işlemi pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Ek olarak cihaz, buz kırabiliyor, katı meyve ve narenciye sıkabiliyor. 3 Litre toplam kapasiteye ve 10 farklı hız ayarına sahip olan Robolio, çeşitli aksesuarlarıyla beğeni topluyor.
4. Braun MultiQuick 7
En iyi blender setleri arasında gösterilen Braun MultiQuick ile devam edelim. Akıllı motor hızı teknolojisiyle donatılan cihaz, 750 watt güce sahip. Ultra sessiz motor özelliğiyle beğeni toplayan MultiQuick; bitkileri 5, yemişleri 8, sert peynir ve etleri ise 15 saniyede doğrayabiliyor. Sıçramaları engelleyen blender ucu ise çorba gibi yemeklerde büyük kolaylık sağlıyor. Ek olarak cihazın yoğurma, dilimleme, rendeleme, çırpma ve karıştırma gibi özelliklerle donatıldığını da söyleyelim. Ürüne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
5. Bosch MCM3501M Kompakt Mutfak Robotu
Altılı bıçağı sayesinde mükemmel sonuçlar sunan Bosch MCM3501M, yiyecekleri kusursuz bir şekilde doğrayabiliyor ve karıştırabiliyor. Özel öğütme aksesuarları sayesinde kahveleri ve baharatları da kolaylıkla öğüten bu mutfak robotu, 50’den fazla fonksiyona sahip. Bulaşık makinesinde yıkanabilen parçalarıyla büyük beğeni toplayan Bosch MCM3501M’in motor gücü ise 800 watt. Ek olarak cihazın rendeleme, kesme, öğütme, doğrama, karıştırma ve yoğurma fonksiyonlarında oldukça başarılı olduğunu söyleyelim. Ürüne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
6. TEFAL MasterBlend Mutfak Robotu
750 watt motor gücüne sahip olan Tefal MasterBlend, altılı çelik doğrama diskiyle dikkat çekiyor. Cihaz, 2 litre blender haznesine ve 1.5 litre bıçaklı hazneye sahip. Doğrama, yoğurma, karıştırma, dilimleme ve rendeleme aparatlarıyla beğeni toplayan MasterBlend, aynı zamanda narenciye sıkacağı olarak kullanılabiliyor. Ek olarak cihazın 12 farklı hız ayarına sahip olduğunu da söyleyelim.
7. Kenwood KM242 Prospero Mutfak Şefi
Elinden her iş gelen mutfak şefleriyle devam edelim! Kenwood KM242, 4.3 litre paslanmaz çelik bir kaseye sahip. Çok çeşitli hız kontrolüyle dikkat çeken cihaz, kompakt tasarımıyla da beğeni topluyor. Meyve sıkacağı olarak da kullanılabilen cihaz, konu hamur işleri olduğunda üstün bir başarıya sahip. Ek olarak Kenwood KM242, doğrama, rendeleme ve karıştırma gibi işlemlerde de oldukça başarılı. Ürüne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
8. TEFAL Wizzo Upgrade
En dikkat çeken mutfak robotlarından biri olan Tefal Wizzo mutfak şefinde sıra! Wizzo, patentli Flex Whisk teknolojisi sayesinde hamur işlerinde kanıtlanmış bir başarıya sahip. Kompakt bir tasarıma sahip olan Wizzo’nun motor gücü ise 1000 watt. 4 litre kapasiteye sahip olan cihaz, 7 farklı hız ayarıyla da beğeni topluyor. Özellikle hamur işleri için tercih edilen cihaz, yoğurma, çırpma ve karıştırma fonksiyonlarında kusursuz bir performans gösteriyor. Ürüne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
9. TEFAL Masterchef Gourmet Premium Silver Upgrad 1100W
1100 watt motor gücüne sahip olan Tefal Masterchef Gourmet, tıpkı Tefal Wizzo gibi Flex Whisk teknolojisiyle donatılmış. Yani bu cihaz da konu hamur işleri olduğunda üstün bir başarıya sahip. 1.8 kilograma kadar kek karışımı hazırlamaya imkan sunan Masterchef Gourmet, 10 yumurta beyazını aynı anda çırpabiliyor. Başlıklarıyla haznenin her yanına ulaşan cihaz, kusursuz ve homojen bir karışım elde etmenize imkan sağlıyor. Üstelik smoothielerden çorbalara bu cihazla dilediğiniz tarifleri hazırlamanız mümkün. Ek olarak cihazın meyve sıkacağı ve kıyma makinesi olarak da kullanılabileceğini söyleyelim.
10. Kenwood KVL8320S Mutfak Şefi
1700 watt motor gücüyle rakiplerini geride bırakan Kenwood KVL8320S, 6.7 litre kapasiteye sahip. Yani mutfakta bol bol vakit geçirenlerin hayatını kurtaracak bir ürün! 20 fazla aksesuarıyla birçok işlem gerçekleştiren cihaz; smoothie ve çorba yapabiliyor, et doğrayabiliyor ve hatta farklı şekillerde makarna kesebiliyor. Benzersiz bir katlama işleviyle donatılan cihaz, malzemelerin hava kaybetmeden karışmasına imkan tanır. Baklavadan pastalara her konuda yardımcınız olan bu mutfak şefine aşık olmamak elde değil! Ürüne ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
11. Arzum Prochopp Eco Doğrayıcı AR1035
5 x 44.5 x 29 cm ölçülerinde 1.28 Kilogram ağırlığındaki bu minik canavar, özellikle ergonomik yapısı ile dikkat çekiyor. Minik canavar dediysek bu hiç boşuna değil çünkü bu cihaz boyuna göre oldukça kuvvetli sayılabilecek 600 watt’lık bir güç ile çalışıyor. Taşınması, temizlenmesi oldukça kolay olan Prochopp, rutin mutfak anlarında temel ihtiyaçları layıkıyla yerine getirebilecek bir kapasiteye sahip. “Yok efendim benim kocaman robota ihtiyacım yok, yerim de dar zaten” diyorsan bu ürün senin için biçilmiş bir kaftan.
12. TEFAL Beyaz Manuel Rondo
Listenin şimdiki sırasında elektriğe ihtiyaç duymayan, manuel çalışan bir robotu koymayı uygun gördük. Bu mutfak robotunun elektriksiz olması sizi yanıltmasın zira mekanik yapısı oldukça başarılı bir şekilde tasarlanmış. Çok fazla güç harcamadan günlük yemekleriniz ya da atıştırmalıklarınız için başarılı sonuçlar almanız mümkün. Elektrik faturasının da umrunuzda olmaması da cabası.
13. Arnica Prokit 444 Plus Compac
800 wattlık oldukça güçlü motor çalışma kuvvetine sahip olan Prokit 444’ü mutfağınızda neredeyse her hazırlayacağınız tabaklarda kullanabilirsiniz. 1500 ml’lik karıştırma kabı ister az sayıda, ister çok sayıda misafirleriniz ve kendiniz için yeterli olacak yemekleri ve aperatifleri hızla hazırlayabileceğiniz yeterli bir hazne. Kullanım amacına göre farklılık sağlayacak farklı keskinlikte ve boyutta kullanabileceğiniz bıçaklarla birlikte ürünün hafif oluşu gerçekten göz dolduruyor. Hamur karıştırmak için gerekli olan ekstra özelliği de ürünün tercih edilebilirliğini arttırıyor.
14. BeeChef Mini
Bu minnoş mu minnoş ufaklığı görüp içinizden haline üzülüyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Ufak görüntüsünün aksine bu ürün oldukça kuvvetli sayılabilecek 1500 watt’a kadar artabilen bir kuvvetle sizleri oldukça şaşırtacak. Ergonomik yapısı nedeniyle mutfağı dışında mutfak robotuna ihtiyaç duyacak kimseler için oldukça avantajlı bir yapıya sahip olan bu ürün şarjla kullanılıyor. Kullanıcı yorumları incelendiğinde ürünün şarjının yaptığı işe oranla çok uzun saatlere kadar dayandığını görmek bizi oldukça şaşırttı. Küçük haznesi nedeniyle kalabalık gruplara verilen yemeklerde pek mantıklı bir seçim olmasa da günü rahatlıkla kurtarabileceği sayısız ihtimal nedeniyle gönül rahatlığıyla alınabileceğine emin olun.
15. Stilevs Robotek
Bu stil sahibi model ise Stilevs firmasının önde gelen ürünlerinden birisi. 1000 watt motor gücünde çalışan bu ürün beraberinde farklı boylarda bıçakları ve karıştırma kabıyla birlikte geliyor. Paslanmaz çelikten yapılan gövde ve bıçakların dayanıklı oluşunun yanı sıra 2 farklı hıza ve darbeli çalıştırmaya imkan veren özelliği nedeniyle zorlu parçalanan sebze, meyve vb gibi ürünlerin hakkından gelmeyi başarıyor. Ürüne kompakt bir şekilde eklenen katı meyve sıkacağı ise üründen alınan randımanı oldukça arttırıyor. 1500 ml’lik blender haznesi herkes için oldukça yeterli bir boyutta. Hamur karıştırıcı aperatı ise bu fiyata alınan bir mutfak robotundan beklenilmeyecek bir cömertlikte.