Android ve beraberindeki Google Play Store, geniş bir uygulama ve oyun yelpazesi sunuyor. En iyi Android uygulaması, kimi kullanıcılar için kişiselleştir kategorisinde olurken kimileri üretkenlik veya eğlence kategorilerine yöneliyor. Ancak bu uygulama çeşitliliği, en iyi seçenekleri bulmayı da zorlaştırıyor. İşte bu yüzden, sizin için Android işletim sistemine sahip cihazlarda kullanabileceğiniz en iyi 8 Android uygulaması listesi hazırladık.
Bu liste, ana Google uygulaması veya Gmail gibi neredeyse her Android telefonla önceden yüklenmiş olarak gelen uygulamaların yanı sıra Instagram veya TikTok gibi herkesin bildiği popüler sosyal medya uygulamalarını göz ardı edecek şekilde hazırlanmıştır. İşte her Android cihazda olması gereken en iyi 8 Android uygulaması listesi?
#Google Authenticator
Dünyanın en güvenli şifresine sahip olsanız bile kontrolünüz dışında bir veri ihlali hack’lenme riski doğurabilir. Son zamanların popüler bir çözümü, iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) sistemidir. Bu sistemde, bir hesaba giriş yapmadan önce telefonunuza gönderilen benzersiz bir kodu girmeniz gerekmektedir. Ancak tek başına bir paroladan daha iyi olsa da 2FA genellikle saldırılara karşı hala savunmasız olan kısa mesajlara dayanır.
Hesaplarınızı gerçekten dijital bir Fort Knox’a dönüştürmek istiyorsanız, güvenli olmayan SMS iki faktörlü kimlik doğrulamayı geride bırakın ve 2FA kodlarınız için bir kimlik doğrulayıcı uygulaması kullanın. Şu anda mevcut en iyi seçeneklerden biri Google Authenticator’dır. Basit bir arayüze sahiptir. Mevcut tüm 2FA kodlarınızı bir liste halinde gösterir ve yeni hesaplar eklemek için alt kısımda bir artı butonu bulunur. Güvenlik özelliklerine sahiptir, örneğin ekran görüntüsü koruması ve son güncelleme ile kodlarınızı Google hesabınıza yedekleyebilir (ancak en yüksek güvenlik için sadece yerel olarak saklamanız önerilir).
#PhotoScan – Google Fotoğraflar
Google’ın PhotoScan uygulaması, teknoloji devinin en az değer verilen uygulamalardan biri olabilir. Bu, telefonunuzun kamerasını kullanarak fiziksel fotoğrafları ve belgeleri tarayan bir araçtır. Tek yapmanız gereken uygulamayı açmak, kameranızı taranacak belgeye doğrultmak ve ardından telefonunuzu belgenin dört köşesinin üzerinde gezdirmektir. Uygulama, bu yakın çekimleri birleştirir. Süreç sonunda flash ışığı ve bozulmalardan arınmış bir görüntü ortaya çıkar.
PhotoScan uygulaması kesinle sihirli değildir fakat öyle hissettiriyor. Oluşturduğu taranmış görüntüler, çözünürlük açısından yüksek kaliteli bir tarayıcıya yetişemese de şaşırtıcı derecede yaklaşıyor.
#Pushbullet
Cihazlar arasında dosya taşırken bir kriz yaşadıysanız, Pushbullet tam size göre bir uygulamadır. Bu uygulama, telefonunuz ve diğer cihazlar arasında dosyaları sorunsuz bir şekilde göndermenizi sağlar. Bu bir bilgisayar, tablet veya başka bir Android telefon olabilir. Yapmanız gereken tek şey, uygulamayı telefonunuza kurmak ve ardından eşlik eden uygulamayı bilgisayarınıza yüklemek olacak. Eğer Windows bilgisayarınıza başka bir program eklemek istemiyorsanız bir Chrome eklentisi dahi var.
Pushbullet’ın ayrıca bir dizi diğer özellikleri de var. Ancak bazıları ücretli bir abonelik gerektiriyor. Metin konuşmalarınızı ve telefon bildirimlerinizi masaüstüne yansıtabilir, evrensel kopyala ve yapıştır etkinleştirebilir ve boyutu 1GB’a kadar dosyalar gönderebilirsiniz. Microsoft, Phone Link uygulamasıyla aynı işlevselliği sağlamak için çok çalışmış olsa da Pushbullet kadar iyi çalışmıyor ve dosyaları aktarırken daha fazla sıkışma yaşanıyor. Ayrıca, Phone Link’in özelliklerinin bir kısmı yalnızca yeni Samsung telefonlara özelken, Pushbullet herhangi bir Android sürümünde çalışır.
İlginizi çekebilir:
Telefonunuzu Yeniden Keşfedin: Samsung Good Lock Nedir, Nasıl Kullanılır?
#Gboard – Google Klavye
Sanal klavyelerin hiçbiri mükemmel değildir. Fakat telefonunuzla ön yüklü olarak gelen klavye muhtemelen sizi deli edecek kadar kötütür. Sonsuz yazım hataları, berbat dokunsal geri bildirimler ve daha fazlası yazma hızınızı yavaşlatabilir ve 2 dakikalık işi 10 dakikalık bir işe dönüştürebilir. Android’in harika bir özelliği, her şeyin özelleştirilebilir olması ve klavyelerin her zaman değiştirilebilir olmasıdır. Bu yüzden kendinize bir iyilik yapın ve Gboard’a geçin. Play Store’da birçok iyi klavye mevcuttur. Ancak en iyi Android klavye uygulaması tacını Google’ın kendi Gboard uygulaması taşıyor.
Google’ın makine öğrenimi sayesinde, Gboard yazım doğruluğunuzu inceler ve hedefiniz biraz olsun sapmış olsa bile istediğiniz harfi yazmanızı sağlar. Eğer sürüklemeyle yazmayı tercih ederseniz, bu da bir seçenek. Google’ın sesle metne dönüştürme girişi kendi liginde, özellikle kullanıcılar ses modelini yerel olarak saklamak üzere indirebiliyorsa; bu, internet bağlantınız olsun ya da olmasın, kelimelerinizi neredeyse gerçek zamanlı olarak varlığa dönüştürmenizi sağlar. Öne çıkan özellikleri arasında tema seçenekleri, yüzen mod, tek elle mod, aranabilir bir emoji klavyesi, GIF ekleme ve metni başka yerlerden kolayca eklemek için bir pano geçmişi bulunuyor.
#Messages by Google
Google’ın Messages uygulaması, standart bir SMS uygulaması gibi görünür. Fakat asıl öne çıkan yönü, Google’ın iMessage’ın yerine geçmeyi umduğu akıllı mesajlaşma standardı RCS etkinleştirdiğinizde ortaya çıkar.
Google Messages, telefonunuzun geri kalanıyla estetik olarak uyumlu bir görünüm sağlayan “Material You” ile çalışan çarpıcı ve sezgisel bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Ayrıca, mesajlarınızı kişisel ve iş kategorilerine ayıran akıllı bir sıralama özelliği ve şüpheli spam’ı filtreleme kapasitesi vardır. Gmail için geliştirdiği birçok özelliği metin mesajlaşma uygulamasına taşımıştır. Tek eksik yönü, Google Messages’ın iPhone’larla hâlâ iyi anlaşamamasıdır.
#WiFi Heatmap
Wi-Fi, modern yaşantımızın en yaygın teknolojilerinden biri olmasına rağmen, başa bela olabilir. Duvarlar ve diğer nesneler sinyali zayıflatabilir ve evinizde daha fazla alanınız varsa, sorun o kadar kötüleşebilir. WiFi Heatmap, Wi-Fi bağlantınızın gücü ve hızı hakkında size bilgi veren kullanışlı bir araçtır. Bu aracı açarak ve mekânda dolaşarak, bağlantının en güçlü olduğu ve sorunlarla karşılaştığı yerleri görebilirsiniz.
Ayrıca WiFi Heatmap, kendi Wi-Fi ağınıza müdahale eden komşu Wi-Fi ağlarını size söyleyebilir ve evinizin bir ısı haritasını oluşturarak her odadaki ağ gücünün nasıl olduğunu size gösterebilir. Bu bilgiyle, yönlendiricinizin ve evinizdeki tüm Wi-Fi özellikli cihazların en iyi yerleşimini belirleyebilirsiniz. Ayrıca nerede genişletici cihazlara ihtiyaç duyduğunuzu da anlayabilirsiniz.
İlginizi çekebilir:
Wi-Fi Bağlantı Sorunlarına Neden Olan En Yaygın Problemler Ve Çözümleri
#Adobe Express: Graphic Design
Adobe Express, özellikle sosyal medya gönderileri oluşturmak için tasarlanmış yaratıcı bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Şirket, son zamanlarda popüler kısa video platformları olan TikTok ve Instagram Reels gibi kısa video oluşturmaya da destek vermek amacıyla video düzenlemeye imkan sağlıyor.
Küçük bir işletmeniz varsa, kişisel işinizi tanıtmanız gerekiyorsa veya son tatilinizden gelen fotoğraf yığınınızı daha ilgi çekici hale getirmek istiyorsanız, Adobe Express size fotoğraflarınıza ve kısa videolarınıza çarpıcı grafikler ve düzenlemeler eklemeniz konusunda yardımcı olacaktır.
#CapCut
Videolar, dijital yaşantımızda daha önce hiç olmadığı kadar merkezi bir rol oynuyor. Böylelikle video düzenleme de her geçen gün daha da önemli bir beceri haline geldi. Günlük vloglar hazırlayan bir içerik oluşturucu olun veya sadece Instagram’da bir gece dışarıdan kareler paylaşmak isteyin, videolarınızı profesyonel bir görünüme kavuşturmak, beğenilerinizi artırma açısından büyük bir fark yaratabilir.
CapCut kadar güçlü başka bir mobil video düzenleyici bulunmuyor. İyi bir video düzenleyici uygulamasından beklediğiniz özelliklerin yanı sıra, CapCut, profesyonel görünümlü efektler ve düzenlemeler ekleyen AI destekli bir dizi özelliğe sahiptir. Ayrıca CapCut, bir profesyonel video düzenleyicinin saatlerce çalışmasını gerektirecek şeyleri saniyeler içinde yapabilir.
İlginizi Çekebilir:
Daha İyi Bir Kullanıcı Deneyimi İçin Instagram Reklamları Nasıl Kapatılır?