21. yüzyılın teknoloji harikası dronelar, her geçen gün daha popüler hale geliyor ama bütçenize uygun modeli bulabilmeniz için drone fiyatları iyi araştırılması gereken bir konu. Durum böyle olunca birçok drone çeşidinin arasından doğru modeli seçmek de git gide zorlaşıyor. Ancak endişelenmenize hiç gerek yok! Kamerasının görüntü kalitesini, uçuş performansını, batarya kalitesini ve malzeme kalitesini dikkate alarak sizler için en iyi droneları listeledik. İşte drone satın almayı düşünenler için en iyi drone fiyatları ve çeşitleri!
DJI Inspire 2
Inspire 1’in etkileyici tüm özelliklerinin geliştirilmesiyle hazırlanan Inspire 2, bilinen tüm formatlarda kayıt yapabiliyor. 0 km’den 80 km’ye sadece 4 saniyede ulaşan cihaz, saatte 108 km hızla uçabiliyor. Kendi ebatındaki cihazlar arasında eşi benzeri görülmemiş bir hareket kabiliyetine sahip olan Inspire 2, 27 dakikalık bir batarya ömrüne sahip. 2 yönlü obje tanıma ve çarpma sensörüne sahip olan cihaz, akıllı uçuş modlarıyla da dikkat çekiyor. Ek olarak tek başınıza yapamayacağınız kompleks çekimleri de kolaylıkla yapma imkanı sunuyor. İki farklı kameradan kayıt alarak daha kaliteli görüntüler elde etmenizi sağlayan cihaz, iki kumanda ile kullanılabiliyor. Tabii böyle bir cihazın dezavantajını soruyorsanız cevabımız yine aynı olacak: Yüksek fiyat! Ürünü ve fiyatını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
DJI Mavic Pro 2
Tek şarj ile 31 dakika boyunca kesintisiz uçuş yapabilen Mavic Pro 2, 8 GB depolama alanıyla dikkat çekiyor. Cihaz, saatte 72 km hıza çıkabiliyor ve rakiplerine göre çok daha yumuşak inişler gerçekleştirebiliyor. Geliştirilmiş pilot yardım sistemi sayesinde engellere karşı daha duyarlı hale getirilen Mavic Pro 2, ayrıca 8 km menzile sahip. Bu alan açısından baktığımızda cihazın eski modelinden pek de farklı olmadığını görüyoruz. Bunun dışında cihazda Hasselblad imzalı 20 Megapiksel çözünürlüğünde ve 1 inç büyüklüğünde olan bir CMOS sensör yer alıyor. F/2.8 ve f/11 diyafram açıklığı sunan bu sensör 4K/10 bit HDR desteği ile dikkat çekiyor. DJI’ın en uzun uçuş süresine sahip cihazı olan Mavic Pro 2, gece çekimlerinde de harika görüntüler yakayabiliyor. Tıpkı diğer DJI ürünlerinde olduğu gibi yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Diğer drone fiyatları ile karşılaştırıldığında yüksek bir fiyata sahip olsa da kesinlikle verilen parayı hak eden bir ürün olduğunu söylemeliyiz. Ürünü ve fiyatını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
DJI Mavic Mini Fly More Combo
Yalnızca 249 gram ağırlığında olan Mavic Mini, katlanabilir tasarımıyla da dikkat çekiyor. DJI’ın mobil uygulaması Fly ile kullanabileceğiniz Mavic Mini, hem Android hem de iOS telefonlarla uyumlu. 3 ekseli gimbal sayesinde başarılı videolar kaydeden cihaz, 3 farklı sürüş moduyla satışa sunuluyor. 2720 × 1530 piksel çözünürlüğünde 25 ve 30 FPS video kaydı yapabilen Mavic Mini, 1920 ×1080 piksel çözünürlüğünde ise 25, 30, 50 ve 60 FPS video kaydı yapabiliyor. Video kaydının yanı sıra 12 megapiksellik fotoğraflar çekebildiğini de ekleyelim! 4 farklı sinematik moda sahip olan Mavic Mini, minik boyutuna rağmen 30 dakikalık batarya ömrüyle de beğeni topluyor. Cihazın dezavantajlarına gelirsek rakipleri kadar detaylı bir teknik donanıma sahip olmadığını söylememiz mümkün. Ürünü ve fiyatını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
DJI Mavic Air
Kamera kalitesi bakımından Mavic Pro ile benzerlik gösteren Mavic Air, 360 derecelik fotoğraflarda 32 megapiksel görüntü kalitesine çıkabiliyor. Ek olarak video kaydında da üstün bir başarı gösteriyor. HDR algoritması sayesinde en doğru pozlamayı seçen cihaz, çarpmalara ve titreşimlere karşı da dayanıklı. Tıpkı diğer DJI ürünleri gibi ActiveTrack özelliğine sahip olan Mavic Air, SmartCapture özelliği sayesinde elle komut alabiliyor. 21 dakikalık uçuş süresiyle eleştirilen cihaz, uçuş mesafesi bakımından da yalnızca 4 km’lik bir menzile sahip. Tabii tüm bu dezavantajlarının yanında kendisinden beklenmeyecek bir performans sergiliyor. Ek olarak Mavic Pro’dan çok daha detaylı bir sensör donanımına sahip olduğunu da söyleyelim! Ürünü ve fiyatını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
DJI Ryze Tello
Fırlat Uçur moduyla dikkat çeken Ryze Tello, DJI desteği ile geliştirilen bir ürün. Yani tam olarak DJI ürünü dememiz mümkün değil. Zaten fiyatına bakıldığında da diğer DJI ürünlerinden ayrıldığını görebilirsiniz. 480 gram ağırlığa sahip olan Ryze Tello, 8 farklı yönde takla atabiliyor ve her pozisyonda selfie çekebiliyor. Altında 2 adet sensör bulunan cihaz, bu sayede havada sabit kalabiliyor. Ek olarak cihazın kumandasının ayrı satıldığını ve çok zor bulunduğunu da söyleyelim. Haliyle kumanda kullanmayı sevenler için pek de ideal bir seçenek değil. Amatör seviyede çekimler yapmak için yeterli olan Ryze Tello, ne yazık ki rüzgarlı havalardan etkilenebiliyor. Cihaz, 13 dakikalık uçuş süresi ve 100 metre menzil mesafesiyle rakiplerinin bir hayli gerisinde kalıyor. Tabii amatör kullanımlar için oldukça ideal ve pek çok kullanıcı tarafından sık sık öneriliyor! Hatta kendisi drone fiyatları arasında fiyat/performans ürünü en yüksek olan ürünlerden biri. Ürünü ve fiyatını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
Xiaomi Fimi A3
1080p görüntü kalitesi ve 25 dakikalık uçuş süresiyle dikkat çeken Xiaomi Fimi A3, harici ekranıyla da beğeni topluyor. Fotoğrafçılık sektörüne yeni atılanlar için harika bir drone olan Fimi A3’ün kamerası, çeşitli açılardan DJI Spark kamerasıyla benzerlik gösteriyor. DJI Phantom 4 Pro kadar profesyonel bir kameraya sahip olmasa da fiyatına göre yüksek bir kalite sunuyor. 8 megapiksel kamera ve mekanik 2 eksenli gimbale sahip olan Fimi A3, amatör drone kullanıcıları için oldukça ideal bir ürün. Ürünü ve fiyatını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
Corby CX012
Uygun fiyatına rağmen birçok özellik bulunduran Corby CX012, telefondan kontrol edilebilmesiyle dikkat çekiyor. Kurulumunu hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz drone, havada sabit kalabiliyor ve çekim yapailiyor. Ek olarak cihaz, 50 dakikalık şarj ile 4-5 dakikalık bir kullanım süresi sunuyor. Yani Corby CX012, listemizdeki diğer ürünlere göre bir hayli düşük performansa sahip. Tabii oldukça uygun olan fiyatını da göz önünde bulundurmak şart! Hatta kendisi için drone fiyatları arasında en uygun fiyatlı seçenek diyebiliriz.
DJI Phantom 4 Pro
20 MP fotoğraf çekebilen ve 11.6 stop dinamik ağırlığa sahip CMOS sensörlü Phantom 4 Pro, droneların babası olarak anılıyor. Bu kamera sayesinde drone hızlı bir şekilde ilerlerken bile net görüntüler yakalamanız mümkün. Ek olarak cihaz, patlayan görüntüleri engelleyerek daha geniş kadrajlı çekimler yapma imkanı sunuyor. Cihazın saniyede 14 fotoğraf çekebildiğini de söyleyelim. Ayrıca cihazın dört bir yanında çarpma engelleyici sensörler bulunmakta. Yani Phantom 4 Pro, adeta kendini koruyabilecek bir yapay zekaya sahip. Tüm bu sensörler sayesinde artık cihaz, saatte 50 km hıza çıkabiliyor. Phantom 4 Pro’ya gelen bir diğer yenilik ise dahili ekranı olan kumandası! Bu kumanda sayesinde cihazı çok daha kolay kontrol edebiliyor, telefonunuzun ya da tabletinizin şarjını harcamadan vakit geçirebiliyorsunuz. Ek olarak cihaz, 30 dakika boyunca havada kalabiliyor. Bu da rakiplerinden öne geçmesini sağlıyor. Elbette böyle bir cihazın tek dezavantajı da bir hayli yüksek olan fiyatı! Hatta kendisi için drone fiyatları arasında en yüksek fiyatlı dronelardan biri dememiz mümkün.
Anafi Parrot Drone
Tıpkı DJI Mavic gibi kolları katlanabilen Anafi, yalnızca 317 gram ağırlığında. Dolayısıyla kolaylıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir cihaz. Cihazın üzerinde 4K HDR çekimler yapabilen kamera yer alıyor. Kamera aynı zamanda 21 megapiksel çözünürlükte fotoğraflar da çekebiliyor. Cihazın uçuş süresi ise 25 dakika. Yani uçuş süresi açısından tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz. Ek olarak cihazın bugüne kadar Anafi tarafından geliştirilen en sessiz cihaz olduğunu söyleyelim. Tamamen gizlilikle uçmasa da bir hayli sessiz uçması, kullanıcıların beğenisini topluyor. DJI ürünleri kadar profesyonel bir kullanım sunmasa da ilk kez drone kullanacaklar ya da orta seviye kullanıcılar için oldukça ideal!
Parrot Bebop 2
14 megapiksel kamerasıyla dikkat çeken Parrot Bebop 2, drone dünyasına yeni atılanlar için harika bir ürün. Hafif, ucuz ve oldukça iyi bir kameraya sahip! Tabii çoğu zaman kesilen Wi-Fi bağlantısının da dronu havada iletişimsiz bıraktığını söylemeden geçmek olmaz! Orijinal Bebop ile karşılaştırıldığında 2 kat daha uzun bir batarya ömrüne sahip olan Bebeop 2, son derece kompakt ve hafif bir tasarıma sahip. Ek olarak küçük tasarımına rağmen kendisini rüzgardan koruyabiliyor. Eğer ilk defa drone kullanacaksanız Parrot Bebop 2’ye şans verebilirsiniz.
DJI Spark
Küçük boyutlarıyla dikkat çeken DJI Spark, yalnızca 300 gram ağırlığında. Dolayısıyla kolaylıkla taşımak mümkün. Tabii pervane kollarının Mavic Pro gibi katlanmadığını da söyleyelim. Boyutunun yanı sıra farklı renk seçenekleriyle de dikkat çeken cihaz, 12 MP 1/2.3″ CMOS sensöre sahip. Video çekim kalitesi açısından Mavic Pro’nun bir tık altında kalan Spark, PalmControl özelliğiyle dikkat çekiyor. Eğer cihaz 3 metre yakınınızdaysa kendisini ellerinizi kullanarak kontrol etmeniz mümkün! Adeta bir Jedi hissi veren bu özellik, Spark’ı kumandasız uçurmanıza imkan tanıyor. Ek olarak kutunun içerisinden kumanda çıkmadığını da söyleyelim. Akıllı telefonunuza indirebiliceğiniz DJI Go uygulaması sayesinde cihazı telefonunuzdan kontrol etmeniz mümkün. Toplam 16 dakikalık uçuş süresiyle rakiplerinin arkasında kalan Spark, saatte 50 km’ye çıkabiliyor. Ayrıca cihazda kolay kullanım imkanı sunan TapFly ve ActiveTrack özellikleri bulunuyor.
Bu 11 drone modeli ihtiyacınızı karşılamayacak gibi duruyorsa sizi daha önce hazırladığımız yurt dışından drone almak içeriğimize yönlendirmek isteriz.