Startupların kendilerini yatırımcılara, inovasyon süreçlerinde benzer çözümüne odaklanan kurumlara, potansiyel çalışanlarına, startup ekosistemindeki herkese çok daha iyi tanıtabilmelerini iş edinen StartupMarket.co, son üç ayda dikkat çeken 14 girişimini paylaştı.
Startup Market’in binlerce üyesinin, yüzbinlerce eylemini barındıran verileri analiz ederek bu listeyi yayınladı. Biz de merak ettik.
Artboard Studio
Artboard studio, markalaşma, ürün tanıtımı ve sosyal medya tanıtım afişleri için kullanımı kolay web tabanlı grafik tasarım yazılımıdır.
SimulApp
SimulApp, kendi senaryolarınızı kolaylıkla mobil simulasyonlara çevirmenizi sağlayan bir mobil uygulama platformudur. SimulApp ile sektörden bağımsız olarak satış görülmeleri, performans / geri bildirim görüşmeleri, çağrı merkezi görüşmeleri ya da işe alım görüşmeleri simüle edebileceği gibi müşteri deneyimi projeleri ile oryantasyon projelerinde, zorunlu yasal eğitimlerde veya ürün bilgisi ya da teknik bilgi geliştirme amacıyla kullanılabilir. Etkili bir öğrenme sürecinin yanı sıra değerlendirme / ölçümleme amacıyla da kullanılabilir.
Ulak
Ulak akıllı telefonlar üzerinde çalışan, motorlu kuryeye ihtiyacı olan kişilerle, güvenilir motorlu kuryeleri buluşturan bir mobil uygulamadır. Ulak ile size en yakın kuryeyi çağırarak gönderinizi yapabilir veya özel sipariş verebilirsiniz. Ulak e-ticatet API ile tüm Türkiye’de acenteleri üzerinden gün içi teslim hizmeti vermektedir. Ulakpaket servis programı ile restoranlar paket servis, çiçekçiler, marketler vb paket servis hizmeti verenler sipariş teslimat çözümü için kullanmaktadır.
Stuff Sigorta
Günümüzde kullanılan birçok eşyanın bozulma, kırılma, çalınma gibi tehlikeler ile karşı karşıya kalması sonucunda elektronik eşyalar, müzik aletleri ve spor ekipmanları için evrak işlemleri ile uğraşmadan, mobilden anlık ve kolay sigortalama sağlayan bir uygulama olan “Stuff”, günlük hayatta kullandığımız ürünlerin güvence altına alınmasını sağlar. Stuff’ın amacı, odak sektörde bulunan sigorta firmalarıyla bu hizmeti vermesi için anlaşmak ve sigortalanabilecek tüm eşyaları bu sektöre dahil etmek, ayrıca geniş müşteri kitlesine ulaşarak insanları bu hizmete teşvik etmektir.
Denebunu
GBA’dan 2,5 milyon TL yatırım aldığını duyuran Denebunu CEO’su Duygu Akbudak, yatırımı ekibi büyütmek için değerlendirecek. 2016 yılında kurulan Denebunu, markalarını tüketicilerle teknoloji, örneklem ve tüketici bilgileri ile birleştiren + 850K üyesi bir topluluğa sahip devrim niteliğinde bir dijital pazarlama platformudur. Denebunu Unilever, P&G, L’Oréal, Henkel, Nestlé vb. sektördeki en iyi markalarla iş birliği yapmakta.
Hubbox
HUBBOX ile tüm makinelerinize eş zamanlı olarak erişebilirsiniz. Bir bağlantıyı kesip diğerine bağlanmanıza gerek kalmaz. Aynı anda birden fazla HUBBOX’ ile kesintisiz ve 9 kat hızlı erişim sağlar. Makinelerinizin üzerindeki verileri alır işler ve size raporlar. Aynı zamanda ERP programlarınızla iletişim kurar makinelerinize görevler verir sonuçlarını toplar. Sizin için üretim alanında dolaşır aldığı dataları HUBBOX Data Cloud’a taşır siz de her platformdan firmanızı, makinelerinizi izler ve yönetirsiniz.
Mentornity
Mentornity, mentorluk, koçluk ve danışmanlık programları için geliştirilmiş bir yönetim ve iletişim sistemidir. Son dönemde özellikle de kuluçka merkezleri, hızlandırma programları gibi portföylerindeki startupları uzun süreli mentorluk programına alan kurumlar için vazgeçilmez bir platform. Denememiş olanlar çok şey kaçırıyor.
Minorpreneurs
Atatürk’ün kendi el yazısından “Türkiye’de Girişimci Nasıl Yetiştirilmeli” başlığında yazdığı orjinal 3 sayfalık yazıyı okuyan ekip bunu temel alarak projelendirerek 2015 yılında Minorpreneur’ü hayata geçirmiş. 7-17 yaş arası çocuk ve gençleri potansiyel yetenekleri doğrultusunda vazgeçmeyen birer girişimci olarak yetiştiriyorlar. Bir eğitim reformu yaratmayı amaçlayan sosyal girişim Minorpreneurs; Türkiye’nin dört bir köşesinden önemli değerleri çıkartmak ve onları ülkemize fayda sağlayacak bireyler olarak yetiştirme hedefinde.
MasterFi
Ekim başında 3 milyon değerleme üzerinden yatırım alan, BTM-Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi bünyesindeki MasterFi, pazar araştırması yapmak isteyen şirketlerinin başarı oranlarını arttırmak adına sistematik olarak sahadan toplanan verilerle sonuçları karşılaştırıp, sonraki başarı yöntemlerini sürekli güncelleyerek satış ekiplerine ve şirketlere uçtan uca çözümler sunan, dünyada doğrudan satış sektörüne yönelik geliştirilmiş ilk ve tek iş analitiği çözümüdür.
Gmply
B2B çalışan SaaS uzaktan eğitim platformudur. Uluslararası pazarda adını duyurmayı başaran Startup, Ekim 2017 tarihinde hizmet vermeye başladı. Türkiye’nin büyük eğitim şirketlerine, uzaktan eğitim konusunda teknolojik alanda ve dijital anlamda destek sağlıyor. Yurtdışı pazarında satışlara başlayan proje, Amerika’da talep gören girişimlerden bir tanesi olmayı başarıyor.
ÖğrenciyeGelir
Ekim 2016’da kullanıcısıyla buluşan Startupın Eylül ayı itibariyle aylık 45 bini aşkın trafiği bulunuyor. Hüseyin Furkan Öztürk tarafından hayata sokulan girişim, öğrenci ve işverenleri buluşturan bir platformdur. Freelancer, full time veya part time stajyer veya iş arayışlarının giderildiği bir uygulama olarak dikkat çekiyor.
Emsal
Güncel mahkeme kararlarına ilişkin avukatları bilgilendiren ve aynı konularda açılan davalarda benzer mahkeme kararları için de emsal teşkil edecek örneklerin tutulduğu bir girişimdir. KOSGEB tarafından desteklenen proje, Ocak 2018’de hibeye hak kazandı. Dijital reklam çalışmaları ile daha fazla kullanıcıyı hedefleyen Emsal, e-fatura uygulamaları ile dijital çağa da ayak uyduruyor.
Akaunting
Küçük adımlarla başladılar, bugün KOBİ’lerin ihtiyaçlarına büyük çözümler üreten bir girişim olarak ön plana çıkıyor. “Muhasebenin WordPress”i. Açık kaynaklı bir muhasebe platformu olan Akaunting, muhasebe işlemlerine ilişkin
çözümlerin geliştirildiği ve bu yönde KOBİ’lere destek sağlanan bir hizmet aracıdır.
Blok-Z
Blok zinciri temelli çözümler gerçekleştiren proje, Ocak 2018’de pazara açıldı. Kısa bir süre içerisinde 400.000 USD değerleme ile yatırım alarak süreçlerini hızlandırdı. Küçük veya büyük enerji üreticilerinin ürettikleri enerjiye karşılık kripto cüzdanlarına token tanımlanıyor. Bu tokenleri daha sonra serbest piyasada istenilen fiyattan diğer tüketicilere satabiliyor. ODTU Teknokent’de faatliyetlerini sürdüren ekip, gelecek vaad ediyor.