Türk geleneğinde bebeğin cinsiyetini belirlemeye yönelik çeşitli yöntemler vardır. İşte efendim “Ye tatlıyı çıkar Hakkı’yı, ye ekşiyi çıkar Ayşe’yi” derler. Ya da bir yere bıçak, diğer bir yere makas koyarlar ve birinin üzerine oturmanızı isterler. Bıçağın üzerine oturunca erkek, makasın üzerine oturunca kız çocuğunuz olacağına inanılır. Çin geleneğinde ise daha farklı bir sistem var. Yüzyıllar öncesinden gelen Çin takvimi ile bebeğinizin cinsiyetine önceden karar verebiliyorsunuz. Nasıl mı? Anlatalım…
1. Çin takvimine göre bebeğinizin cinsiyetini yaşınız ve hamile kaldığınız ay belirliyor!
Çin takvimine göre bebeğin cinsiyetini hesaplamak için annenin hamile kaldığı ay ile hamile olduğu yaşı bilmek yeterli. Belirlenen takvimde bu ikisinin kesiştiği noktada bebeğinizin tahmini cinsiyeti ortaya çıkıyor.
2. Yaşa dikkat; Çin’de işler farklı yürüyor!
Astrolojiden takvime her konuda farklı bir kültüre sahip Çin’de miladi takvim kullanılmadığından yaş hesaplamak da farklı oluyor. Mart ayında ya da mart ayından sonra doğduysanız yaşınıza +1 ekleyerek hesaplama yapmalısınız. Ocak ya da şubat ayında doğduysanız işler biraz değişiyor tabii.
3. Yaş ve kilo söz konusuysa 1’in 2’nin lafı yapılır sevgili Çinliler!
Ocak ya da şubat ayında doğduysanız Çin takvimine göre yaşınızı belirlemek için farklı bir yöntem uygulamanız gerekiyor. Doğum tarihiniz Çin yılı başlangıç tarihinden sonraysa yaşınıza 1, önceyse 2 eklemeniz gerekiyor.
4. Bu inanışa göre 18 yaşında hamile kaldıysanız erkek çocuğunuz olma ihtimali artıyor
Çin takvimine göre eğer hamile kaldığınızda 18 yaşındaysanız ve ocak ya da mart ayında hamile kaldıysanız bebeğiniz muhtemelen kız olacak. Diğer aylarda hamile kaldıysanız büyük ihtimalle erkek çocuğunuz olacak.
5. 21 yaşında hamile kaldıysanız bebeğiniz kız olabilir
Çin takvimi, 21 yaşında ve ocak ayında hamile kaldıysanız bebeğinizin erkek olacağını söylüyor. Diğer aylarda hamile kaldıysanız muhtemelen bir kız çocuğu dünyaya getireceksiniz.
6. Çin takvimi hesaplamaları 45 yaşın üstündeki anne adaylarını kapsamıyor
Çin takvimi yalnızca 18-45 yaş arasında hamile kalan kadınlara yönelik hazırlanmış. 18 yaşından öncesi için büyük oranda erkek bebek tahmini yapılsa da 45 yaş üzeri kadınlar için böyle bir hesaplama yok.
7. Dünyanın en fazla nüfusuna sahip ülkesi yüzyıllardır bu yöntemi kullanıyor
Çin takviminin yaklaşık 700 yıldır kullanıldığı biliniyor. Takvimin bilimsel bir açıklaması yok, tamamen batıl inanç ancak Çinliler işe yaradığını söylüyor. Denemekle ne kaybedersiniz ki…
8. Heyecanınız daim, çocuğunuz sağlıklı olsun?
Anne baba olmanın heyecanı kelimelerle anlatılamayacak kadar farklı bir şey olsa gerek. 9 ay boyunca kız mı olacak erkek mi diye tahminler yürütün, isimler seçin, bu heyecanın tadını batıl inançlarla da olsa çıkarın. E tabi Çin takvimine de bir göz atın.
Kız ya da erkek fark etmez! Dileriz ki bebeğinizi sağlık ve sıhhatle dünyaya getirip o süt kokusunu içinize çekerek uyumanın keyfini doyasıya yaşayın.