Bazen geliştirdiği robotların ilginç yetenekleriyle bazen ise robotlara yaptıkları absürt testlerle gündeme gelen Boston Dynamics, şüphesiz robot teknolojisinde zirveyi temsil ediyor. Ürkütücü yetenekleri dolayısıyla korkmaya başladığımız bu robotların sahibi Boston Dynamics, ürettiği tatlı robotlarla da gönlümüzü fethedebiliyor.
Dev şirketin yaptığı harcamalardan kullandığı teknolojilere, pazarlama stratejisinden hedef kitlesine tüm detaylarıyla Boston Dynamics’in faaliyetlerini öğrenmek için bu 11 maddeyi okumadan geçmeyin.
1. 1992 Yılında Massachusetts Teknoloji Üniversitesi’nde kurulan şirket, 2013 yılında Google tarafından satın alındı
Android teknolojisinin yaratıcısı Andy Rubin, robot teknolojisini geliştirerek ev işlerinde yardımcı olacak, depo yönetimini optimize edecek robotlar üretmek üzere bir ekip kurmuştu. 2014 yılında Alphabet’ten ayrılmasıyla birlikte Boston Dynamics, Google’ın büyüme stratejisine uymadı ve şirket satışa konuldu.
2. Şirketin en büyük destekçilerinden biri Amerikan Silahlı Kuvvetleri
Şirketin askeri amaçla yaptığı satışlara ya da aldığı desteklere dair net bir bilgi mevcut olmasa da savunma sanayisi ile eş zamanlı çalıştığı biliniyor. BigDog’un DARPA tarafından fonlandığı da bilgiler arasında.
3. Japon devi Softbank, günümüzde birçok sorunu insan eliyle çözmenin mümkün olmadığı, yapay zeka destekli akıllı robotların hayatı kolaylaştıracak ve bilgi devrimi yaratacak potansiyele sahip olduğu gerekçesiyle şirketi satın aldı
Satışın fiyatı açıklanmasa da Japonya’nın en zengin adamı olan Masayoshi Son’un şirketi satın alırken astronomik rakamlar ödediği ve şirkete yüksek miktarda yatırım yaptığı düşünülüyor.
4. Şirkete harcayacak 93 milyon dolarlık servete sahip olan Son, uçan, yüzen, büyük, mikro, 2 ayaklı, 100 ayaklı gibi birçok robot modelinin üretilebileceğini, yapay zekaya sahip robotların önümüzdeki 30 yıl içinde 10.000 IQ’ya erişeceğini düşünüyor
5. Boston Dynamics’in en popüler robotu, 181 kilogramlık ağırlığı taşıyabilen ve 20 mil mesafeden kontrol edilebilen 100 kiloluk dev ‘’BigDog”
6. Şirketin ürettiği en hızlı robot ise adından da anlaşılacağı üzere, 28.3 mph hıza sahip Cheetah
Dünyanın en hızlı insanı olan Usain Bolt’tan daha hızlı olan robot, manevra yeteneği ile de çitalardan pek farklı sayılmaz.
7. Üstün teknolojiye sahip robotları üretirken Boston Dynamics’in yaptığı testler, sosyal medya kullanıcıları tarafından zulüm olarak nitelendiriliyor
Neyse ki onların duyguları yok. En azından şimdilik.
8. SpotMini adı verilen köpek benzeri robot, 2019 yılında satışa sunulacak
Robot teknolojisine ilgi duyan herkesin uzun zamandır beklediği satış, pek yakında başlıyor. 26 yıllık macerasından sonra ilk kez ürününü satışa çıkaracak Boston Dynamics, satış fiyatıyla ilgili henüz açıklama yapmadı.