Marvel’ın süper kahramanının beyazperdeye çıkması uzun zaman aldı. Marvel Stüdyoları 2005 yılında bir dizi yeni süper kahraman filminin duyurusunu yaptı. Black Panther’da listedeki büyük projelerden biriydi. Yani Black Panther’ın beyaz perdeye taşınması 2005 yılında belli olmuştu, ancak bu planın gerçekleştirilmesi uzun zaman alacaktı. Nihayet 2016 yılında Chadwick Boseman, Kaptan Amerika: İç Savaş filminde T’Challa rolünü aldı ve Black Panther resmi olarak sinemalara çıkış yapmış oldu. İki yıl sonra insanları ve süper güçlü lideriyle Wakanda’ya odaklanan film çıktı. İşte Black Panther hakkında 10 şaşırtıcı gerçek?
1. Black Panther’ın çekimlerine Wesley Snipes başrolünde 1990’ların ortalarında başlanacaktı
Marvel 1980’ler ve 1990’larda başarısızlık üstüne başarısızlık yaşadı. Bunun üzerine Blade filmlerinden tanıdığımız Wesley Snipes’ın T’Challa olabileceği düşünüldü. Ne yazık ki, doğru senaryo, doğru yönetmen ve doğru teknoloji hiçbir zaman bir araya gelerek doğru filmi oluşturamadı. Bu yüzden Snipes, tesadüfen Marvel’ın Blade serisinde yer aldı. İlginç bir şekilde bu filmler, Marvel’ı yıllar sonra Black Panther’ı yapacak kadar ayakta tutmayı başardı.
2. Yönetmen Ryan Coogler ancak kendi ekibini getirirse filmi çekeceğini söylemişti
Marvel, filmlerini yöneten kişiler üzerinde biraz baskı kurması ve bunun sonucu olarak da tüm filmlerinde biraz benzerlik olması ile tanınıyor. Ancak Black Panther’ın yönetmeni Ryan Coogler buna izin vermedi ve ancak kendi ekibini yanına almasına izin verilirse filmi yönetmeyi kabul etti.
İlginizi çekebilir:
Marvel’ın En Güçlü Karakterlerinden Thor Hakkında Bilmeniz Gereken 9 Gerçek
3. Coogler, çekimler sırasında Cannes ödüllü bağımsız bir Fransız filminden ilham aldı
İlginç bir şekilde Coogler, en sevdiği filmin, neredeyse on yıl önce gösterime giren Fransız filmi “Yeraltı Peygamberi” olduğunu ve Black Panther’da da buradan ilham aldığını belirtti.
4. Black Panther ekibi atları gergedanlara dönüştürdü
Gergedanları, at gibi sürmek muhtemelen kolay olmayacaktır. Snipes, 1990’ların ortasında CGI teknolojisinin eksikliğinden yakınmış olabilir, ancak Black Panther nihayet yeşil ekranlara çıktığında, yapım ekibi Wakanda dünyasını hayata geçirmek için bazı inanılmaz hileler kullandı. Bu hilelerden biri de, atların özel efektlerle gergedanlara dönüştürülmesiydi.
İlginizi çekebilir:
Aslında Kötü Adamdı! Marvel’ın En İkonik Karakterlerinden Wolverine Hakkında 20 Gerçek
5. Filmin çekimlerinde 150 araba kullanıldı ve 700 kişi çalıştı
Black Panther hakkında yazımıza devam ediyoruz. Hızlı Ve Öfkeli 2 (2003) 130 arabayı, Hızlı Ve Öfkeli’nin ilk filmi (2001) ise 190 arabayı mahvetti. Yani Black Panther’ın kullandığı araba sayısı tam bu ikisinin arasında denk geliyor.
6. Saçları kazımak Black Panther oyuncuları arasında bağ kuran bir deneyim haline geldi
Wakanda’nın özel kuvvetleri Dora Milaje’nin her üyesi saçlarını kazımak zorundaydı ama bu, uyumlu bir birim yaratma fırsatına dönüştü. Dora Milaje’nin lideri Okoye’yi oynayan Danai Gurira’ya göre ekibindeki herkesin saçlarını kazıtması onları birbirine bağlamıştı.
İlginizi çekebilir:
Natalie Portman’dan Ben Affleck’e: Hem Marvel Hem De DC Filmlerinde Rol Alan 20 İsim
7. Black Panther’ın jenerik sonrası sahneleri, Marvel filmlerini birbirine bağlıyor
Black Panther’ın jenerik sonrası sahnesi, Iron Man’in basın toplantısının bitişine benziyor. T’Challa, Wakanda’nın teknolojisini dünyayla paylaşacağını duyurmak için Birleşmiş Milletler’e sesleniyor. Bu hem filmleri birbirine bağlamaya yaramış hem de Coogler’in izlediği ilk Marvel filmine bir gönderme olmuştu.
8. Lupita Nyong’o, Kenya’da 600 çocuğun filmi izlemesi için para ödedi
Frederick Joseph, filmin vizyona girmesinden haftalar önce Black Panther Challenge’ı başlattı ve Harlem’deki çocuklara filmi ücretsiz izletmek için 50.000 dolar topladı. Filmde Nakia’yı oynayan Lupita Nyong’o da bu iyiliğe katıldı ve memleketi Kisumu, Kenya’da 600 çocuğun filmi izlemesi için para ödedi.
9. Wakanda selamı Antik Mısır kültürü ve Amerikan işaret dilinden ilham alıyor
Kollarını kavuşturmak ve “Sonsuza Kadar Wakanda” demek, filmin çok daha ötesinde. Coogler, kurgusal selamın firavunların gömülme şeklinden ve bazı Batı Afrika heykellerinden ilham aldığını ve Amerikan işaret dilinde “kucaklama” anlamına geldiğini açıkladı.
10. Oyuncu ve müzisyen Donald Glover, film için şakalar yazdı
Coogler, Glover’ı tanıdığı “en komik insanlardan biri” olarak nitelendiriyor ve Community sitcom dizisinin yıldızının film için bazı şakalar yazdığını açıkladı. Bunlardan biri de, bir araya gelen kabilelere taht için T’Challa’ya meydan okuyacak birisinin olup olmadığı sorulduğunda kız kardeşi Shuri’nin (Letitia Wright) her şeyin çok uzun sürdüğünden şikayet edip elini kaldırmasıdır.
Kaynak: 1