Uzun ve karanlık bir kış mevsiminin ardından baharın ilk çiçeklerini görmek gibisi yok. Çiçekler bize önümüzdeki enerji dolu güneşli günleri hatırlatıyor. Bahar mevsiminin çiçekleri bazen kendileri, bazen de biraz yardımla büyürler. Bu müthiş çiçekler, hem çevremizi hem de bahçelerimizi güzelleştirir. Sizler için bahar çiçekleri nelerdir ve baharda hangi çiçekler ekilir detaylı bir şekilde anlattık.
Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Bahar Havasını Evinize Taşıyın: Evinizi Adeta Bir Seraya Dönüştüren 6 Güzel Kokulu Bitki”
Baharda hangi çiçekler ekilir?
Bahar mevsimi, bahçelerini güzelleştirmek isteyen insanların en çok meşgul olduğu zamanlardır. Hayatımıza renk katan bu çiçekler, kokuları ile bahçelerimizi ve balkonlarımızı güzelleştirir. Bahar çiçekleri doğru zamanda ekildiğinde ve bakımı güzel yapıldığında mükemmel sonuçlar elde edilir. İlkbaharda ekebileceğiniz bahar çiçekleri nelerdir detaylara geçelim.
Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Domatesten Ayçiçeğine: Bahçenizde Yetiştirebileceğiniz Bakımı En Kolay 10 Bitki”
Mart ayında hangi çiçekler ekilir?
Mart ayında deliotu, katife, latin çiçeği, gayret çiçeği, zinya, floş çiçeği, hüsnüyusuf ve peygamber çiçeği ekilebilir. Ayrıca, muhteşem kokan sümbüller, renkli laleler ve nergisler tam da Mart ayının çiçekleridir.
Nisan ayında hangi çiçekler ekilir?
Nisan, yaz hazırlıklarının başladığı aydır. Bu ayda bitkilerin doğrudan güneş ışığına maruz kalmalarını engellemek için gölgelenme örtüleri kullanılmalıdır. Mine, karanfil, schefflera, ateş çiçeği, gündüz sefası, yıldız çadırı, cam güzeli, petunya ve godetya, Nisan ayının yıllık bitkileri arasında bulunur. Ayrıca bu ayda zambak, ninya ve begonya ekebilirsiniz.
Mayıs ayında hangi çiçekler ekilir?
Mayıs ayında güneşin sıcaklığı ciddi bir şekilde hissedilir. Bu nedenle, çiçekleri güneş ışığından korumak için gölgeleme yapılmalı ve evde yetiştirilen çiçekler güneş ışığına doğrudan maruz kalmayacak şekilde koyulmalıdır. Mayıs ayında ekebileceğiniz çiçekler ise şunlardır; sardunya, hor çiçeği, müge, inci çiçeği ve açelya.
Bahar çiçekleri nelerdir?
Bahar ayını müjdeleyen çiçeklere bahar çiçekleri denir. Bu çiçekler eşsiz görüntüleri ve mükemmel kokuları ile hayatımızı güzelleştirir. Sizler için en güzel bahar çiçeklerini bir araya getirdik.
1. Menekşe
Bu büyüleyici çiçekler, parlak sarıdan koyu kırmızıya kadar çeşitli renklere sahiptir. Biraz soğuğa (hatta biraz kara) aldırış etmezler, bu nedenle sezonun başlarında muhteşem renk patlamaları sağlarlar. Menekşeler sıcağı sevmezler, bu yüzden yaz geldiğinde solmaya eğilimlidirler. Hatta bazı çeşitleri sonbaharda canlanabilir.
2. Nergis
Bu neşeli sarı çiçekler, baharın geldiğinin kesin bir işaretidir. Parlak ve sallanan kafaları, tek ve çift çiçekler dahil olmak üzere birçok farklı yükseklik ve biçimde olur. En iyi olanı da; kemirgenler nergisleri sevmezler, bu nedenle ilkbaharda açan diğer çiçeklerin aksine, nergislerin sökülme olasılığı daha düşüktür.
3. Lale
En sevilen bahar çiçekleri arasında bulunan lale, pek çok farklı renk çeşidine sahiptir. Bu nedenle en çok tercih edilen çiçekler arasında yer alır. Ancak ilkbaharda lale görebilmek için sonbaharda ekmeniz gerekir. Ayrıca laleler uzun ömürlü çiçeklerdir.
4. Çuha çiçeği
Bu büyüleyici uzun ömürlü bitkiler, ilkbaharda çiçek açan en erken bitkilerden biridir. Narin görünseler de aslında soğuğa karşı son derece dayanıklıdırlar. Yüzlerce çuha çiçeği türü vardır, bu nedenle bölgenizde kışı atlatabilecek bir tür bulmanız gerekir. Bu çiçek türü ayrıca, kısmi güneşi tolere eder.
5. Sümbül
En güzel bahar çiçekleri arasında bulunan sümbül, soğanları sonbaharda ekilen bir çiçektir. Çiçekleri bahar bitiminde, hatta yaz aylarında bile kalır. Kolay büyüyen bir çiçektir ve kokusu oldukça güzeldir. Büyümesi için açık ve temiz havanın olduğu bir alana ihtiyacı vardır. Ayrıca, evcil hayvanlar için zehirli olduğundan dikkat edilmesi gerekir.
6. Kumru
Alışılmadık çiçekleri ve narin yaprakları, bu çok yıllık bitkiyi ilkbaharın sonlarında bir bahçe için olmazsa olmaz yapar. Pembe, mor, mercan ve kırmızı dahil olmak üzere birçok farklı egzotik görünümlü formu ve doygun renkleri mevcuttur. Kumru çiçeği, kısmen güneş gördüğünde gelişir.
7. Çiğdem
Bu neşeli çiçekler, ilkbaharda ortaya çıkan ilk çiçekler arasında bulunur. Çiğdemleri ektiğiniz yerin dışında, örneğin çalıların altında bulursanız şaşırmayın. Bunun nedeni, kemirgenlerin onları kazıp başka bir yere gömmeyi sevmesidir! Bunları saksılara veya sümbül ve nergis gibi kemirgenlerin göz ardı etme eğiliminde oldukları çiçek soğanlarının altına dikin. İlkbaharda çiçek açmalarını istiyorsanız sonbaharda ekmeniz gerekir. Ayrıca, çiğdemler gelişmek için tam güneşe ihtiyaç duyar.
Kaynak: 1