Aldatılmak, bir ilişkide yaşanabilecek en kötü şeylerden biri. Buna karşın yapılan araştırmalar, günümüzde aldatmanın eski dönemlerden daha yaygın olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle zaman zaman, “acaba aldatılıyor muyum” sorusu pek çok insanın aklını kemiriyor. Kendilerine bu can sıkıcı soruyu soranlardan bazıları, sonunda endişelerinin yersiz olduğunu anlıyor. Ancak ne yazık ki, azımsanmayacak bir kesim endişelerinde haklı olduğunu, partneri tarafından aldatıldığını öğreniyor…
Ancak bir insanın, aldatıldığını tespit etmesi her zaman kolay değil. İşte bu nedenle aldatıldığına dair şüphesi olan pek çok insan, özel araştırmacılara yani dedektiflere müracaat ediyor. Uzun yıllar boyunca bu alanda çalışan dedektifler, en ufak bir ipucu sayesinde gerçeğe ulaşabiliyor. İşte 40 yılı aşkın süredir özel dedektif olarak çalışan ve binlerce aldatma vakası inceleyen Tom Martin, aldatılmak konusunda ne zaman endişe etmek gerektiğini ve aldatmanın en yaygın işaretlerini açıklıyor. Detaylara birlikte bakalım…
Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde faaliyet gösteren eski federal ajan Tom Martin 40 yıldır özel dedektif olarak çalışıyor
Martin Dedektiflik Hizmetleri isimli şirketin başkanı olan Tom Martin, meslek hayatı boyunca binlerce aldatma olayıyla karşılaşmış, alanında uzman bir isim. Martin, “Seeing Life through Private Eyes” isimli kitabında mesleki deneyimlerinin yanı sıra aldatılmanın en bariz belirtilerini okuyucularıyla paylaşıyor.
Martin’e göre aldatanların hepsi, hemen hemen aynı yöntemleri izliyor
Martin, Seeing Life through Private Eyes isimli kitabında aldatma vakalarının genellikle benzer şekilde gerçekleştiğini belirterek aldatmanın en yaygın 20 işaretini açıklıyor…
Uzman dedektif, aldatma işaretlerinden bir veya ikisini tespit edenlerin endişelenmesine gerek olmadığı kanaatinde
Ancak tespit edilen işaretlerin sayısı 4 veya daha fazlaysa partnerinizi daha yakından gözlemlemenizde fayda var. Çünkü aldatılıyor olabilirsiniz!
Aldatmanın en bariz işaretleri arasında, iş yerinde daha fazla mesai ve daha çok iş seyahati var!
Bununla birlikte cinsel ilişkiden kaçınma ve aşırı tepkisellik de aldatan kişinin sıklıkla sergilediği tavırlar arasında. Ayrıca spora başlamak ve yeni kıyafetler almak gibi “daha iyi görünme” çabaları da partnerinizin zihninde başka bir insan olduğundan şüphelenmeniz için makul nedenler.
Aldatan insanlar için gizlilik oldukça önemli
Bu nedenle gizli telefonlar, gizli banka hesapları, gizli harcamalar, gizli numaralardan gelen aramalar veya gizlice açılmış sosyal medya hesapları, aldatma vakalarında sıklıkla rastlanılan şeyler.
Martin, aldatan kişilerin özellikleri arasında yalan söylemeyi ve sinirli olmayı da üst sıralara yerleştiriyor. Bu nedenle partnerinizin en ufak bir şeye bile aşırı sinirlendiğini veya bariz yalanlar söylemeye başladığını fark ederseniz dikkatli olmanızda fayda var!
Kişisel bakımına birdenbire normalden fazla özen gösteren ve partnerine alışık olmadığı hediyeler almaya başlayan insanlar da aldatıyor olabilir
Aile buluşmalarından kaçınmak, sürpriz ziyaretlerden aşırı rahatsız olmak ve beklenmedik sürprizler yapmak da aldatan kişinin kendisini ele verebileceği bariz işaretlerden.
Deneyimli dedektif aldatılan kişinin aldatıldığını sezgisel bir şekilde de hissedebileceğini dile getiriyor
Çünkü insanlar, partnerlerinin tam anlamıyla dürüst olmadığını anlayabilir veya hissedebilir. Bu nedenle partneriniz Martin’in kitabında ortaya koyduğu işaretlerden birini bile göstermiyorken dahi aldatılıyor olabilir dahası bunu hissedebilirsiniz.
Günümüz teknoloji çağında, aldatıldığı hakkında şüpheleri olan insanlar, bu şüphelerini özel dedektiflerin yardımı olmadan da giderebilir
Çünkü Martin’e göre, “oyunun kuralı çok değişti, sebebi de tamamen teknoloji.” Günümüzde bir insanın aldatılıp aldatılmadığını öğrenmesi, yalnızca partnerinin sosyal medya veya iCloud hesabına erişmesiyle bile mümkün. Bu nedenle günümüzde partnerini aldatan kişiler, çoğunlukla özel dedektifler tarafından değil, “kendi kendilerine” yakalanıyorlar.
Dedektiflik yaşamı boyunca binlerce vaka üzerinde çalışan Tom Martin, aldatılmak söz konusu olduğu zaman, aceleci davranmamayı tavsiye ediyor
Martin, böyle durumlarda panik yapılmaması ve acele kararlar alınmaması gerektiği kanaatinde. Uzman dedektif, aceleyle alınan kararların asılsız kaygılar sebebiyle değerli bir ilişkiyi tehlikeye atabileceğini söylüyor.
Kaynak: 1