Kategoriler
Alışveriş Teknoloji - Bilim

5000 – 6000 Tl Arası Tercih Edilebilecek En İyi Laptoplar

Bir laptop almaya karar vermek ve o karar doğrultusunda bir bütçe oluşturmak şüphesiz herkesin yaptığı bir planlama şekli. Bütçe belirlendiğinde geriye kalan iş bütçe dahilinde kullanım amaçlarına en uygun ve en avantajlı laptop ihtiyacında yüksek performansı isteyenlerin işi şu günlerde seçim açısından oldukça zor bir dönemden geçiyor. Çeşit fazlalığı ve üretici firmanın donanımsal değişkenleri ne derece uygun bir şekilde tasarladığı ve kullanılan malzemenin dayanıklılığı açısından birçok soruyu beraberinde akıllarında taşıyan tüketicinin kafası bir hayli karışmış durumda. Hal böyleyken bu fiyat aralığında bir bütçesi olan kullanıcı için çok fazla seçenek içerisinde kaybolmayı önlemek ve en azından seçim sürecinde bu fiyat aralığında tercih edilebilecek en iyi 9 adet laptop listemizle karışan akıllara bir nebze olsun yol göstermek adına ilgili ürünleri sizler için inceledik.

Bu incelemeyi yaparken dikkat ettiğimiz hususların en önde gelenleri işlemci hızları, ram boyutu ve ssd kapasiteleri oldu. Bu listede paylaşımsız bir ekran kartı bulunduran bir laptop bulunmamakla birlikte iş, ofis ve ev ortamlarında kullanmak üzere seçmeye çalıştığınız cihazlar konusunda bir rehber olarak sıralanmıştır.

İlginizi Çekebilir:

1. Casper Nirvana X400 1005-8U00T-S-F Intel Core i3 1005G1

Listemizin ilk ürünü bir Türk firması olan Casper’ın Nirvana serisi modellerinden birisi. 10. Nesil Intel Core i3-1005G1 İşlemci ile yüksek performansı hedefleyenler için gayet güçlü bir işlemci sunan bu modelde işlemci sabit çalışma alt sınır 1.20GHz Turbo Boost ile 3.40GHz hızlarına rahatlıkla ulaşabiliyor. 8GB RAM (DDR4) 2666MHz ve 240GB M.2 SSD ile sistemi darboğaza sokmayacak bir donanımsal düzenleme sunulmuş. 10 saate varan pil ömrü ile sizi uzun süreli kullanımlarda yarı yolda bırakmayacak bir bataryaya sahip. 180 Derece açılabilen ve 14” boyutundaki FULL HD Anti-Glare ekranı ile yansımalar artık ciddi bir dert olmaktan çıkmış. Sadece 1.29 kg hafifliğinde olması da taşınma konusunda oldukça portatif bir his yaratıyor. Ürünü incelemek ya da satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.

2. HP 255 G8 2C2Q2ES04 Ryzen5 3500U

Dünyaca ünlü HP firmasının ürettiği bu modelde kuvvetli ve oldukça dayanıklı bir kasa ile karşı karşıyayız. İşlemci AMD Ryzen  5 3500U  (2,1 GHz temel saat, 3,7 GHz’e kadar maksimum hızlandırma saati, 4 MB L3 önbellek, 4 çekirdek) ile oldukça kuvvetli bir performans vaadi ile öne çıkan bu model, 16 gb ddr4 ram ile birlikte bu kuvvet çarpanını katlıyor. 500 gb ssd ile oldukça geniş bir depolama alanı sunan bu model ev, iş ve eğlence alanlarında sorunsuz bir şekilde yeterlilik gösteriyor. 15.6 inçlik ekrana sahip olan bu modelin ağırlığı ise sadece 2 kilogram. Ürünü incelemek ya da satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.

3. Lenovo V14 82C4011NTX i5-1035G1

Laptop pazarında oldukça yüksek bir satış grafiğiyle dikkatleri üzerine çeken Lenovo firmasının bu modelinde 10. Nesil  Intel Core i5-1035G1 işlemci ve yanında 8 gb 2666 mhz ram ile birlikte sunulmuş. 256 gb ssd depolama aygıtı içerisinde mevcut olan bu ürünün ekran boyutu 14 inç. Yansıma önleyici ekranla artık güneş altında veya çok aydınlık ortamlarda ekranı görememe problemi minimuma kadar indirilmiş. Tasarım olarak sadelikten ödün vermeyen bu modeli incelemek ya da satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.

4. Asus X415JA-BV012A8 i3-1005G1

Muhteşem şıklıkta tasarımı ve akılalmaz kalitesiyle liderliğe oynayan Asus firmasının bu modelinde işlemci olarak 10.Nesil Intel Core i3 işlemci tercih edilmiş.3.2 ghz’e kadar çıkan frekans ile 12 gb ddr4 2666 mhz’lik bir ram eklenmiş. 14 inçlik ekrana sahip olan bu cihaz inanılmaz hafif. Sadece 1.4 kilogram olan bu laptop Asus’un şık tasarımı ile muhtelem hale gelmiş. Asus’un bu modelini tercih etmede sizlere en büyük etkiyi oluşturacağı özellik ise 1 tb’lık ssd’ye sahip olması. Tercih edilebilirlik açısından iddialı olan bu ürünü incelemek ya da satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.

5. Huawei MateBook D15 Intel Core i3 10110U

“Dizüstü değil dizüssü” sloganıyla dünyayı sallayan yeni dünya devlerinden Huawei’nin laptop piyasasına sağlam bir giriş yapan Matebook serisinin bir üyesi olan bu modelin inceliği ve şıklığı oldukça dikkat çekici. 10. nesil Intel Core i3 10110U işlemcisiyle ön plana çıkan bu ürün içerisinde ddr4 8 gb ram ve 256 gb ssd bulunduruyor. Görünüş itibariyle Apple’ın Mac’lerine meydan okuyan ince ve şık tasarımı ile dikkat çeken bu modelin ekran boyutu 15.6 inç. Birçok ağır sayılabilecek uygulamayı başarılı bir şekilde göğüsleyebilen bu modeli incelemek ya da satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.

6. ASUS X515jf-ej027 I5-1035g1

Listemizde yine Asus firmasına ait bir başka modele yer verdik. Dünyaca ünlü bir teknoloji devi olan Asus bu modelinde 10. nesil Intel Core i5 işlemcisini kullanmış. 3.60 ghz’e kadar turbo boost frekans yükseltmesi yapabilen bu işlemci 8 gb ddr4 ram ve 256 gb sdd ile desteklenmiş. Her ne kadar Asus firması ram ve ssd konusunda muadili fiyatlarda satılan diğer laptoplardan daha cimri davransa da bu durumun altında yatan sebep Asus’un kasa ve donanımsal parçaların uzun ömürlü olmasını sağlayacak altyapıya oldukça ciddi miktarlarda iş gücü ve maliyet harcamasından kaynaklanıyor. Ekran boyutu gayet yeterli bir oran olan 15.6 inçlik bir ölçüyle üretilmiş. 2 kilogramdan daha hafif olan cihaz ergonomik yapısıyla da dikkat çekiyor. Eğer ben oldukça sağlam ve dayanıklı bir bilgisayar istiyorum bütçemde budur diyorsanız bizde size satın alabileceğiniz en iyi laptop budur diye gönül rahatlığıyla diyebiliyoruz.

7. HP 250 G8 2w8x8ea I5-1135g7

Listemizde yukarıda bulunan Ryzen serisi işlemci kullanan HP modeline alternatif olarak sayılabilecek bu modelde 11. nesil Intel Core i5 1135g7 işlemci kullanılmış. Turbo frekansta 4.20 ghz sınırına ulaşan bu canavar 8 gb ddr4 ram ve 256 gb ssd ile desteklenmiş. HP’nin bu modelde oldukça kuvvetli ve güncel bir işlemci kullanmasının faydaları sayılmakla bitmiyor. Bildiğiniz üzere bu fiyat aralığındaki bir bilgisayardan özellikle oyun anlamında çok ciddi performanslar beklemek mümkün değil. Bu fiyat bandındaki tüm ürünler bütünleşik ekran kartlarına sahip olduklarından oyun performansı için paylaşımsız bir ekran kartı olan bir pc tercih edilmelidir ki günümüzde bu fiyat aralığı 8000 tl civarlarına ulaşmakta ancak HP’nin bu modelinde iş, ofis ve ev görevlerinde en ufak bir zorlanma yaşamadan dilediğiniz tüm aktiviteleri rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. 2 kilogramdan daha hafif olan bu ürünü incelemek ya da satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

8. Acer Chromebook Spin 513

Tablet mi alsam yoksa laptop mu diye düşünenlere özel üretilen Acer’ın Chromebook serisinin yeni üyesi Spin 513 modeli görselden de anlayacağınız üzere katlanabilen bir tasarıma sahip. Onu diğer laptoplardan ayıran bu özelliği incelediğimizde tablet haline gelen yapısını destekleyen olmazsa olmaz ihtiyaçlardan, tamamlayıcı bir unsur olan dokunmatik ekran dikkatimizi çekiyor. IPS teknolojisiyle üretilen bu ekran kesinlikle yansımalardan standart ekranlara göre etkilenmiyor. Tıpkı bir tablet gibi ufak bir boyuta sahip olan bu cihazın ekranı 13 inç değerinde. Qualcomm Snapdragon 7c işlemcisini kullanan bu laptop 4 gb’lık bir ram’e sahip. 64 gb’lık eMMC depolama sistemine sahip olan bu laptop iş ve eğlence için oldukça yeterli sayılabilecek ve bir tablete dönüşmesi bakımından kullanımda bu enfes özelliğin hakkını verebilecek bir cihaz. Bir laptop ve tablet hibriti olarak üretilen bu cihazı incelemek ya da satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.

9. Dell Vostro 3500 N6003VN3500EMEA01A10 i3-1115G4

Listemizin son tavsiye ürünü olan Dell firmasının Vostro serisine üye olan modeli. Bu model gayet şık ve net çizgilerle donatılmış. 11. nesil Intel Core i3 1115G4 işlemci turbo boost teknolojisi ile 4.20 ghz seviyesine ulaşabiliyor. Dell, bu cihazda 8 gb ddr4 ram ve 256 gb bir ssd tercih etmiş. Her ne kadar tüm listede ram ve ssd ler beklenilen seviyede olmasa da bu modüller dilenildiğinde yükseltme şansına sahiptirler. 15.6 inçlik ekranı ıps teknolojisini destekliyor ve böylece güneş ve aşırı aydınlık ortamlardaki yansıma problemi ciddi ölçülerde azaltılmış oluyor. Cihaz görmeye alıştığımız bir şıklıkla tasarlanmış ve ürünün ağırlığı tam olarak 1.78 kilogram gibi oldukça düşük, taşınabilir bir seviyede. Bu cihaz diğer tavsiye cihazlarda olduğu gibi iş, ofis ve ev kullanımları için birebir görünüyor. Bu ürünü incelemek ya da satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.

Yazar meto

Sinema ve tv alanında lisans ve yüksek lisans yapmış, ünlü bir film yönetmeni olmayı arzulamış ve daha sonra edebiyata gönül vermiş sonra da sinemaya küsmüş ama bir ara barışabilirmiş. Görenlerin en kısa zamanda görmezlikten gelmesi rica olunur.

Bir yanıt yazın