Birçok insan tepkisini sosyal medyadan yapıyor yapmasına fakat bunların hepsi amacına ulaşamıyor. Birçok insan da yine tepkisini bizzat bağlı bulunduğu sosyal medya mecrasına ulaştırıyor ve burada da sonuç her zaman başarılı olmuyor. Almanya’da genç mizahçı Shahak Shapira Twitter’a nefret ve ayrımcılıkla karşı karşıya kalındığını düşündüğünü 300’den fazla tweet’i şikayet ediyor, fakat Twitter bu şikayet bildirimlerinin pek üzerinde durmuyor olacak ki; mizahçı çözümü başka yollarda arıyor. Sosyal medyanın bizzat kendisine sokaktan gelen bu ilginç tepki ile Shahak Shapira dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
Sosyal medyanın can damarlarından Twitter, geçtiğimiz günlerde hiç beklemediği bir alandan, bizzat sokaktan ilginç bir tepki ile karşı karşıya kaldı.
Almanya’nın Hamburg şehrindeki ofisinin önünde, sosyal medya devine tepki gösteren kişi Alman mizahçı Shahak Shapira’ydı.
Alman mizahçı son 6 ay içerisinde Twitter’a 300’den fazla nefret söylemi içeren tweet ulaştırmış olmasına rağmen yalnızca 9 tanesinin kaldırıldığını ifade etti.
Shahak Shapira, Twitter ofisinin önüne nefret söylemi içeren ve şikayet etmesine rağmen kaldırılmayan tweet’leri yazarak, sosyal medya şirketine duvar yazısıyla ulaşmakta buldu çareyi.
Yahudi kökenli mizahçı Shapira, Youtube kanalına yüklediği videoda, Twitter’ın Hamburg ofisine yazmış olduğu 30 sakıncalı tweet’e de yer verip, bir hashtag’le protestosunu her mecradan insana ulaştırdı.
Tweetlerden bazıları şu şekilde; “Almanya’nın İslam’a bir çare bulması gerek” ve II. Dünya Savaşı’nda Nazilerin altı milyon Yahudi’yi katletmesine ilişkin olarak, “Yahudileri gazlayalım”…
Mizahçı, Twitter’a karşı neden böyle bir eylem hazırladığını şu şekilde açıklıyor; “Eğer Twitter beni bunları görmem için zorluyorsa, ben de onları görmek zorunda bırakırım.”
Shapira bu tarz tweetlerin bazılarının troll veya goygoy olarak paylaşılmış olmasının dahi şiddet ve ayrımcılığa sebep olabileceğini düşünüyor.
Sosyal medyada başlattığı #HeyTwitter hashtagiyle dikkat çekmeyi başaran mizahçının Twitter ofisi önündeki yazıları kısa bir zaman sonra silinse de, sokaktaki diğer noktalarda yazılar kaldırılmadı.
“Bu Twitter’ın kapı önündeki sorunlarla ilgilenme ancak geri kalanına karışmama politikasına birebir uyuyor.”
Kaynak; 1