Yeryüzünde şu anda 9 milyona yakın farklı hayvan türü yaşıyor. Ayrıca her yıl 15.000’in üzerinde yeni canlı türü keşfediliyor. Daha bilmediğimiz milyonlarca hayvan türü olduğu düşünülüyor. Ama yetmiyor da yetmiyor. İnsanoğlu kendi de üretiyor. Üretim süreci milyonlarca yıllık evrimle değil de aceleci insan eliyle gerçekleşince ortaya garip yaratıklar çıkabiliyor. Huzurlarınızda insan eliyle üretilmiş en acayip 7 hayvan.
Şam Keçisi
Halep keçisi de denilen bu tür Arap yarımadası ve Suriye’de çok saygı duyulan bir tür. Ülkemizde de bol süt verdiği için getiriliyor.
Hayvanın ağzını burnunu naaptınız
Bu keçinin farklı türleri bulunuyor ve içlerinde değişik türlerin çiftleştirilmesiyle elde edilen hayli garip görünüşlü olanları da var.
Keçi kraliçesi
Bu keçiye o kadar önem veriliyor ki, onun için düzenlenen bir güzellik yarışması dahi var. Yukarıdaki fıstık yarışmanın kazananı.
Şampiyonlar ligi şampiyonu
Tür kendine arap kültüründe ve folklöründe de yer edinmiş ve yüzyıllardır farklı karakter özellikleriyle gurur duyulan bir keçi cinsi haline gelmiş.
Lykoi Kedisi
Doğal mutasyon diyenler olsa da üretimi ve türün gelişimi için dünyanın çeşitli yerlerinde çalışıp çabalayan kişiler bulunuyor. Evimde kurt da olsun, kedi de, hatta yarasalara da sempatim var ama yerim dar diyenler için üretimdeler. Kurt ve kedi genleri taşıyorlar. Türe kurt adam da deniliyor.
Makyaja başladık da para bitti
Bu cins 6-7 yaşına kadar normal gelişim gösterse de sonradan sağlık problemleriyle karşılaşabiliyor.
Gibber Italicus Kanaryası
Beşiktaş ve Cimbom bir olmuş da Fener’in sembolüyle dalga geçer şeklinde bir şey yapmışlar. Sanki kafes kuşu değil de tropik bir tür gibi görünen bu kanaryanın inanılması güç bir formu var.
Şaşkın kuş kardeş
Tüyleri ve garip yapısıyla hastalıklı gibi gözüken bu kanaryanın bir çok hayranı bulunuyor.
Meishan Domuzu
Domuz, fiyonk kuyruğu, küt burnu ve tontik yapısıyla sanki yeterince garip bir hayvan değilmiş gibi bir de bunu üretmişler.
“Ayy çok tatlıı” derken korkudan bayılmak
Tür doğumundan sadece 3 ay sonra seksüel olgunluğa eriştiği için yetiştiricilerin ilgisini çekiyor. Amerika’ya Illinois ve Iowa State Universitelerinin ortak çabalarıyla getirilmişler.
Nerede bol üretim orada Çin
Çin’de Yangtze nehrinin deltalarında yetiştirilen domuzlar tek doğumda 16 yavru veriyorlar.
Gine Domuzu Çeşitleri
Yurt dışında özellikle evlerde çocuklar tarafından bakılan ve çok sevilen bu türün başına gelmedik kalmamış. Türün zamanında inkalar tarafından yemek için yetiştirildiğine inanılıyor. Modern zamanlarda kobay olarak da kullanılmışlar.
Hamster desen değil, tavşan desen değil
Domuz dense de kendileri aslında bir kemirgen türüdür ve renk renk çeşit çeşit halleri bulunur. Tür 4000 yıl önce evcilleştirildiğinden beri şekilden şekile girmiş.
Biraz da buklelisinden yapalım
Türün bu cinsine “texel-guinea” deniyor.
Gör beni Rihanna
“Peruvian satin” denilen bu cins lüks meraklıları için. Yahu neler yapmışlar hayvancağıza.
Poitou Eşeği
Fransa’ya ait bu tür dayanıklı ve iri kemikli bir cins. Ama her şeyden önce tüyleriyle dikkat çekiyor.
Oyuncakları bile yapılıyor
Fransa’nın Poitou bölgesinde geliştirilen türün tüm dünyadan sevenleri var. Poitou kardeşlere eşek aleminin yıldızları diyebiliriz.
Budapeşte güvercinleri
Yav arkadaş bu nedir! Güvercin aleminde hayli şöhretli olan Budapeşte cinsinin DNA’ları üzerinde derin oynamalar yapılmış ve bu patlak göz elde edilmiş.
Animasyon değil gerçek
1900’lerde Poltl kardeşler tarafından yetiştirilmişler. Kafasının %75’i gözlerinden oluşan bu tür yavruyken elden beslenmek zorunda.
Bonus: The Island of Dr. Moreau – 1977
Sonumuz umarız Herbert George Wells’in 1896’da yayınlanan bilimkurgu romanı gibi olmaz. Şu son güvercini görünceye kadar yine iyiydik de, sonlara doğru yavaş yavaş tırsmaya başlamadık desek yalan.