Türkiye Varlık Fonu’nun raporlarına göre PTT, rekor oranda zarar etti. 2 yıl önce Türkiye Varlık Fonu’na devredilen PTT’nin 900 milyon zarar ettiği öğrenildi. PTT fona devredildikten sonra hızla alt şirketler yani iştirakler kuruldu. İştiraklerin yöneticileri yüksek maaş alırken ticari faaliyetlerine başlamayan Kule A.Ş’nin hesaplarına 20 milyon TL nakit aktarıldı. Detaylara birlikte bakalım.
PTT, 2017 yılının Şubat ayında pek çok şirketle birlikte Türkiye Varlık Fonu’na devredilmişti. Devir işlemi öncesi PTT’nin kasasında 650 milyon TL bulunuyordu
2015 yılında 425 milyon lira, 2016 yılında 550 milyon lira, 2017 yılında da 642 milyon lira kar eden PTT, 2018-2019 yılında ise 900 milyon TL zarar etti
Cumhuriyet’ten Tuncay Mollaveisoğlu’nun haberine göre, TVF’nin iç raporunda araç kiralama bedelleri ve reklam anlaşmalarının piyasa şartları ile örtüşmediği maddeler halinde dile getiriliyor
Önceden sayıştay denetimine tabii olan PTT, Varlık Fonu’na devrinden sonra denetlenmiyor. Varlık Fonu ise doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlı ve fon yönetiminin başında ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bulunuyor.
Raporda yer alan bir diğer çarpıcı detay ise; şubelerde kullanılmak üzere 5 milyon liralık oda parfümü alınması
Maliyeti 2 TL olan spreyler için 60 TL ödendi. PTT, 3 bin 800 şubesi için, şubelere verilmek üzere 600 bin koku siparişi verdi.
Kaynak: 1